You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Creatieve winacties voor kinderen op YouTube

Creatieve winacties voor kinderen op YouTube

Naast deze website ben ik veel bezig op YouTube.
Om kinderen aan te sporen om creatief bezig te zijn houd ik van tijd tot tijd speciale weken waarin we op mijn kanaal creatief bezig gaan met een thema.
Ik kies dan een product (een klein prijsje) die ze ook kunnen winnen als beloning voor het meedenken van knutselwerkjes en het zelf knutselen en/of tekenen.

De komende weken houd ik de LEGO Batman weken en de Num Noms weken op mijn kanaal.
Ik ga dan met de kinderen (maar er doen ook moeders mee!) werkjes bedenken, knutselen en tekenen met als thema Batman en Num Noms.
In onderstaande video vertel ik er iets over. Je ziet voorbeelden van wat ik de kinderen ga leren aan knutselwerkjes. Ze lijken misschien moeilijk, maar ik heb ze gemaakt van papier-maché en ik ga laten zien dat ze best makkelijk te maken zijn.

Daarnaast ga ik samen met mijn jongste zoontje van 6 jaar stopmotion video’s maken met de LEGO Batmanfiguren die we hebben.
Als taalactiviteit gaan de kinderen de opdracht krijgen om zelf een verhaal te verzinnen bij de stopmotion video’s en dat bij de beschrijving te plaatsen.
Ik hoop dat ze dit heel leuk zullen vinden om te doen en ze niet eens door hebben dat ze een taaloefening aan het doen zijn!
Ze zullen ook een uitlegvideo te zien krijgen voor als ze zelf stopmotion video’s willen gaan maken. Mijn jongste zoontje van 6 jaar doet dit al helemaal zelfstandig en het is erg leuk voor kinderen om te doen. Hieronder zie je één van zijn video’s. Hij maakt zelf zijn video’s. Mijn man zet er dan muziek en geluid voor hem bij voordat hij het op YouTube plaatst voor hem.

Daarnaast ga ik nog lekker met mijn kijkers knutselen en tekenen.
Ik moedig ze aan om mij hun foto’s te mailen van hun werkjes. Vaak worden de kinderen geholpen door hun ouders die de foto’s naar me mailen voor hun kinderen.
Hieronder zie je hoe ik dat de vorige keer heb gedaan.
De foto’s van de kinderen laat ik ook zien op mijn kanaal, zodat ze daar trots op kunnen zijn.

Lijkt je dit ook leuk voor je kind? Houd mijn YouTubekanaal in de gaten.
A.s. vrijdag 10 februari kondig ik de Batman weken aan en leg ik aan de kinderen (en de moeders die meedoen) uit wat we gaan doen en vertel ik welk prijsje ik als beloning geef.
Begin volgende week leg ik uit wat we gaan doen met de NumNom weken en gaan we ook daarmee aan de slag.

Wil je meer filmpjes van mij zien? Word lid van mijn Youtubekanaal. Klik op het plaatje hieronder.

youtube-abonneer-button

5 Responses to Creatieve winacties voor kinderen op YouTube

  1. Hallo juf jannie, ontmoet: muziek lover. Dit is voor de pucker pop winactie. Ik hoop dat ik kan winnen en een gelukkig 2018. Ik moet zeggen je videos zijn ook toperdepop.😘😘👍❤💋

    Groeten: ilaydatjee😘

Leave a reply