You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Pokémon game – rekenspel voor kinderen (gratis)

Pokémon game – rekenspel voor kinderen (gratis)

Mijn jongste zoontje is heel creatief. Hij is bijna altijd wel bezig met het bedenken van dingen.
Dan knutselt hij weer zijn eigen zwaard, helm, speelgoed, enz.
Op zijn vierde had hij al een eigen app ontworpen.
Om zijn creativiteit te blijven motiveren en het een plekje te geven mag hij zo nu en dan een eigen video maken voor zijn YouTubekanaal.

Laatst heeft hij een Pokemonspel bedacht. Het is een spel waarbij je moet rekenen. Het is echt heel erg leuk om te spelen.
Hij zit nu in groep 3 en het spel past goed bij zijn ontwikkeling.
In de video hieronder legt hij je in 8 minuten uit wat hij heeft bedacht en laat hij zien hoe zijn spel werkt.

Print hier het spel:  GRATIS Pokemon rekenspel (Hij is zelf naast me gaan zitten achter de computer en heeft me stap voor stap gezegd wat ik moest maken)

Het leuke aan dit spel is dat je het kan aanpassen aan het niveau van je kind(eren).
Voor jonge kinderen kan je spelen met 10 levens en misschien maar 1 Pokémon. Voor oudere kinderen kan je beginnen met meer levens en je kan zelfs twee dobbelstenen gebruiken om grotere aftreksommen te maken. Je kan dan ook meer Pokemon gebruiken.

Ik vind dit spel heel handig, omdat kinderen gelijk merken of ze het wel of niet goed hebben uitgerekend. De tegenstander wil ook graag winnen dus die zal wel meerekenen om te zien of de antwoorden wel kloppen. Op deze wijze rekenen twee kinderen steeds alle sommen uit. Een keer voor de eigen score en nog een keer om de score van de ander te controleren en bij te houden.

Je kan dit spel thuis spelen, maar je kan het ook als leerkracht voor je klas gebruiken. Staan er vandaag aftreksommen op het programma? Laat de kinderen die sommen dan vandaag overslaan en geef ze in tweetallen dit spel! Laat ze allemaal een kwartiertje spelen. Moet je zien hoe goed ze bezig zijn met de aftreksommen! Je kan ook gewoon pionnetjes gebruiken als Pokémon.

Leave a reply