You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

LEGO Worlds

LEGO Worlds

Ik heb van Warner Bros. Interactive Entertainment het spel LEGO Worlds gekregen. LEGO Worlds is een spel waarin je je eigen LEGO wereld kunt bouwen. Er zijn 3 eilanden waarin je leert hoe het spel werkt. Daarna kan je op je eigen eilanden aan de slag. Elk eiland heeft een aantal gouden stenen. Door deze stenen te verzamelen word je steeds een hoger niveau. Je speelt dan ook steeds grotere eilanden vrij. Als het je lukt om 100 stenen te vinden dan speel je het mega eiland vrij. De eilanden worden door de computer gemaakt. Zo heb je dus een bijna oneindig aantal eilanden waar je je fantasie op los kan laten.

lego worlds deel 2.00_22_48_12.Still008lego worlds deel 2.00_21_41_09.Still002

Alles in de wereld is van LEGO gemaakt. De grond bestaat uit LEGO blokjes de dieren en planten zijn dezelfde voorwerpen die je in de LEGO pakketten tegenkomt.

Het spel lijkt een beetje op Minecraft. In plaats van vierkante blokken met een ander kleurtje en verschillende eigenschappen, heb je hier een heleboel verschillende LEGO blokken. Maar je hebt nog niet alle LEGO blokken als je begint. Je moet ze tijdens het spelen verzamelen door monstertjes te verslaan die ze dragen. Ik heb als ik dit schrijf nog niet alle verschillende formaten van de eilanden. Maar tot nu toe hebben de meeste eilanden wel opdrachten om uit te voeren. In Minecraft heb je een “creative mode” waarin je alles kan bouwen en toegang hebt tot alle opties. Dit heeft LEGO Worlds niet. Er is wel een vrije bouwmodus  maar daarin heb je niet direct alle stenen. Mijn oudste zoontje die helemaal gek is van Minecraft mist dit wel. In LEGO Worlds moet je wat meer werken om alles te verzamelen. Er is wel een optie om codes in te voeren en als het goed is komt er er ook een code om in een keer alle stenen te krijgen. Ik had er een gevonden “BR1CK5” maar deze werkte toen ik het probeerde niet.

Het spel is helemaal in het Engels gesproken, maar de geschreven tekst is in het Nederlands. Als je kind nog niet kan lezen is het wel nodig om de tekst voor te lezen. Het menu kan nogal overweldigend zijn. Gelukkig is de tutorial een goede manier om stap voor stap met de verschillende gereedschappen die je tot je beschikking hebt om te leren gaan. Je hebt vrij bouwen maar je kan ook de dingen die je hebt gebouwd kopiëren. Zoals een muur of torens van een kasteel. Dit scheelt heel veel werk.

lego worlds deel 2.00_18_36_28.Still004lego worlds deel 2.00_20_33_18.Still003

 

Er is, voor zover ik heb gezien op het moment van schrijven, nog geen LEGO Technic in het spel aanwezig. Maar er zijn wel veel verschillende blokjes. Het leuke is dat je veel grotere constructies kan bouwen dan je in het echt zou kunnen. Je hebt bijna oneindig veel blokjes tot je beschikking en dat is in het echt natuurlijk niet zo. Ook is het mogelijk om veel dingen die je in de winkel ziet na te bouwen. De pakketten die ik me zo voor kan stellen zijn dan vooral LEGO City omdat daar wat minder Technic achtige blokjes in zitten. Er zijn wel voertuigen in het spel, dat vindt mijn zoontje erg leuk. Ik had op het internet gezocht en een aantal codes gevonden die dan echte pakketten in het spel importeren. Hij ging met een van de voertuigen onder de grond en begon allemaal tunnels te graven totdat hij per ongeluk uit de kaart boorde en van het eiland viel. Dat vond hij enorm grappig. De codes zijn op internet te vinden en in sommige LEGO pakketten uit 2017 en later.

Het spel nodigt kinderen en volwassenen uit om zelf te gaan bouwen. Je kan online maar ook met twee spelers op een scherm samen spelen. Als speler heb je de mogelijkheid om de hele wereld vorm te geven zoals je zelf wil. Het spel verschilt met de “gewone” LEGO spellen omdat je hier echt moet bouwen. De opdrachten die je tegenkomt zijn vooral bedoeld om je wat afwisseling te geven. Ook speel je door de opdrachten meer poppetjes vrij die je dan ook weer in je wereld kunt plaatsen. Maar ik denk dat de meeste spelers het liefst zo snel mogelijk de 100 stenen verzamelen om op het super grote eiland aan de slag te kunnen. Hier kunnen ze dan de LEGO bouwwerken maken waar thuis misschien geen plaats voor is. Dit kan ook al op de kleinere eilanden, maar op het laatste eiland heb je veel meer ruimte.lego worlds deel 1.00_01_08_04.Still002

Mijn Mening.

Mijn jongste zoontje van 6 jaar zag in de introductie van het spel een kasteel op de wolken. Hij wilde meteen zelf proberen om zelf zoiets te maken in het spel. Een wolken kasteel is in het echt voor hem nog niet mogelijk om te maken, maar in het spel kan hij wel al zijn fantasie loslaten op de LEGO stenen net als in het echt, maar dan met veel meer stenen. Dit is ook wat ik zo leuk vind aan het spel. Het is LEGO maar dan op een computer. Spelers (Ik zeg expres geen kinderen want het is ook erg leuk voor oude kinderen van rond de 40 ;)) kunnen heerlijk creatief bezig zijn. Het is hartstikke leuk om samen met je kind aan een LEGO wereld te werken en gekke dingen te bedenken. Dat het niet in het Nederlands is gesproken kan het wat lastiger maken voor jonge kinderen. Maar met wat hulp is het goed te doen. Ook kan het wat wennen zijn wat de besturing betreft. Er zijn veel verschillende menu’s met daarbinnen weer veel schermen. Het is makkelijk om de weg kwijt te raken in de vele opties die er zijn. Het is dan ook slim om samen met je kind de tutorial te spelen. De tutorial leert je stap voor stap alle opties. Mijn oudste zoontje miste wel de vrije wereld die je in Minecraft hebt. Dit is iets dat misschien later nog wordt toegevoegd. Het lijkt misschien wel op Minecraft maar dat is het dus zeker niet.

Bekijk de video’s hieronder om te zien hoe mijn man het speelt.

LEGO Worlds is nu te koop en verkrijgbaar voor PS4, Xbox one, Nintendo Switch en PC. Ik heb het spel zelf getest op de PS4.

TE KOOP bij Intertoys:
* Xbox One LEGO Worlds
* PC DVD LEGO Worlds
* PS4 LEGO Worlds

 

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply