You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

WK Zandsculpturen vanaf 4 juni op het Haagse Lange Voorhout

WK Zandsculpturen vanaf 4 juni op het Haagse Lange Voorhout

Wereldkampioenschap Zandsculpturen vanaf 4 juni op het Haagse Lange Voorhout

Vanaf maandag 4 juni creëren artiesten uit onder meer Japan, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten bij het Wereldkampioenschap Zandsculpturen op het Haagse Lange Voorhout mooi kunstwerken met zand.
Woensdag 13 juni maakt de vakjury de wereldkampioen bekend. Hierna zijn de zandsculpturen nog tot en met 19 augustus gratis – en ’s avonds spectaculair verlicht – te bewonderen.

In totaal worden bij het wereldkampioenschap negen zandsculpturen gecreëerd, waarvan er acht deel uitmaken van de officiële wedstrijd. Nederland is als gastland uitgesloten van de wedstrijd maar werkt wel aan een speciaal aan Scheveningen opgedragen sculptuur.

Van maandag 4 t/m dinsdag 12 juni kunnen bezoekers de artiesten van 9.00 tot 18.00 uur van dichtbij aan het werk zien en volgen hoe de zandsculpturen stap voor stap tot stand komen. Om het bezoek in de avonduren nog specialer te maken, lichten professionele kunstenaars de sculpturen op een artistieke manier uit. Dit geeft de kunstwerken in het donker extra dimensies.

Op woensdag 13 juni beoordeelt de vakjury de acht zandsculpturen. Om 15.00 uur maakt juryvoorzitter Maya Meijer de nieuwe wereldkampioen bekend. Aansluitend verricht de Haagse burgemeester Pauline Krikke de officiële opening van de tentoonstelling, die tot en met 19 augustus gratis toegankelijk is. Maandag 20 augustus worden de sculpturen verwijderd. Het speciale zand wordt hergebruikt in de bouw.

Leave a reply