You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Op dino’s jagen tijdens het wandelen! Jurassic world Alive (gratis app)

Op dino’s jagen tijdens het wandelen! Jurassic world Alive (gratis app)

Net als met Pokemon Go kan je met deze app de deur uit en tijdens het wandelen jagen op virtuele wezens. In dit geval jaag je op dino’s.
Dit vind ik heel erg leuk en past heel mooi bij de beleving van kinderen (en volwassenen!)

In het spel vlieg je met een drone boven je wijk en schiet je met pijlen op de dino’s om hun DNA te verzamelen. Hoe beter je mikt en schiet hoe meer DNA je per dino kan verzamelen.
Met hun DNA kan je jouw eigen dino’s maken en levelen. Ook kan je DNA van twee dino’s mengen om weer nieuwe dino’s te creëren.
Uit jouw dinocollectie kan je acht dino’s kiezen die je vervolgens gebruikt in de arena om tegen andere spelers te strijden.
Dit vind ik dus veel leuker dan Pokemon Go. Als je daar al een Ratata had gevangen had je eigenlijk geen andere meer nodig. In dit geval moet je zoveel mogelijk op alle dino’s blijven jagen om ze te levelen en om genoeg DNA te verzamelen voor nieuwe en sterkere dino’s. Hoe beter en sterker je dino’s zijn hoe beter je het doet in de arena.

De app is gratis om te downloaden met de onderstaande knoppen.

De video hieronder is in het Nederlands met uitleg over het spel.

Je kan de app prima gratis spelen. Je hebt pijlen nodig om DNA te verzamelen. De pijlen raken natuurlijk op.
Door te wandelen en supply drops te bezoeken krijg je weer nieuwe pijlen. Verder heb je coins nodig om dino’s te levelen en nieuwe dino’s te maken. Ik ben nog maar level 4 na twee dagen, maar tot nu toe heb ik meer dan genoeg coins. Coins kan je ook krijgen bij de supply drops en je krijgt ze als je wint in de arena.
Het bereik van je drone is niet zo groot. Je kan regelmatig dino’s in je buurt zien waar je net niet bij kan. Om op ze te kunnen jagen moet je er dan echt heen lopen anders heb je een betere drone nodig die meer bereik heeft. Een betere drone krijg je alleen als je VIP wordt voor 10 euro per maand. Maar dit is niet echt nodig. Zo wordt je aangemoedigd om de deur uit te gaan en op de dino’s te gaan jagen. Om de 5 uur krijg je een gratis incubator waarmee je meer pijlen, coins, cash en DNA krijgt.

Het spel is prima gratis te spelen (als je internet verbinding hebt op je telefoon om de straat op te kunnen gaan).
Hoe verdienen de makers aan het spel?

  • VIP abonnement van 10 euro (betere drone, batterij van je drone en betere incubator)
  • Je kan advertenties kijken bij een supply drop om meer spullen te krijgen.
  • Je kan incubators, coins en pijlen kopen met cash
  • Je kan incubators versnellen met cash
  • Je kan cash kopen via in-app purchases.

Je kan ook cash verdienen door te spelen, maar je verdient maar een klein beetje cash.
Mijn man heeft een internetbundel op zijn mobiel met ongelimiteerde data. Hij deelt zijn connectie met onze kinderen wanneer die mee willen gaan wandelen om op de dino’s te jagen met hun eigen apparaat.

Wel is het belangrijk dat je dit spel niet op de fiets speelt! En je moet altijd eerst veilig op de stoep blijven staan voordat je op een dino gaat jagen!
Bij Pokemon Go hoef je maar heel kort op je telefoon te kijken en ben je verder aardig alert in het verkeer. Vooral het wandelen met Pokemon Go gaat heel erg goed. Bij Jurassic World Alive kan je niet meer om je heen kijken wanneer je op een dino jaagt. Je bent 4 of 5 seconden druk bezig met het schieten van pijlen. Je hebt maar zeer kort de tijd om de pijlen te schieten en dan verdwijnt de dino. Hierdoor ben je steeds die paar seconden helemaal niet meer op je omgeving aan het letten. Dit is geen probleem wanneer je stil staat op een veilige plek, maar dit kan je dus echt niet op de fiets doen.

 

Leave a reply