You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Wombat & Vos – avonturen in de stad

Wombat & Vos – avonturen in de stad

Doelgroep: Vanaf 6 jaar
Titel: Wombat & Vos – avonturen in de stad
Schrijver + illustrator: Terry Denton
Uitgeverij: Condor
ISBN: 9789492899392 

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek


Dit is de nieuwste serie geschreven door Terry Denton, de illustrator van de Waanzinnige Boomhut-serie. Dit is voor het eerst dat een boek, geschreven door Terry Denton zelf, in het Nederlands verschijnt.
Het boek heeft een harde en kleurrijke kaft.
Wanneer je door het boek bladert ziet het er heel leuk en aantrekkelijk uit. Het verhaal bestaat uit evenveel tekst als illustraties. Als sommige kinderen aangeven dat ze niet graag een boek lezen, denk ik wel dat ze dit boek sneller zullen pakken, omdat de bladzijden er zo aantrekkelijk uitzien.

Illustratie van Terry Denton© 2019 Condor, Wombat & Vos – Avonturen in de stad

Het boek bestaat uit 3 verhalen over Wombat en Vos.
In deze serie spelen een aantal bijzondere figuren een rol. Wombat en Vos zijn de hoofdrolspelers. Aan het begin van het boek maak je kennis met de verschillende dierenfiguren. Ze stellen zichzelf aan je voor en vertellen heel kort iets over zichzelf.

Illustratie van Terry Denton© 2019 Condor, Wombat & Vos – Avonturen in de stad

De verhalen zijn 3 dagen uit het leven van Wombat en Vos. Wat maken ze mee in de stad? Ze hebben zeker geen saai leventje, want ze maken wel erg leuke, grappige en bijzondere avonturen mee.
Elk verhaal begint eerst met de dag. De schrijver laat daarbij weten hoe bijzonder de dag is. Kijk maar hierboven bij het eerste plaatje van het boek.
Daarna vertelt de schrijver aan je wat ze die dag hebben meegemaakt. Het zijn drie losse verhalen.

Mijn mening

Het boek is leuk en grappig. Vos heeft wel veel pech in de verhalen.
Het boek is natuurlijk wel anders dan de boomhutserie, maar die is dan ook geschreven door Andy Griffiths en alleen getekend door Terry Denton. Toch doet dit boek je wel een beetje denken aan de boomhutboeken wanneer je door het boek bladert.

Een kind met AVI M4 zou dit boek al best zelf kunnen lezen, maar ik denk dat de tekst beter past bij kinderen met AVI M6. Een kind met AVI M4 niveau zou dan prima twee dagen over één verhaal kunnen doen. Kinderen met een hoger AVI niveau kunnen één verhaal per keer lezen.
Omdat er evenveel tekeningen zijn als tekst heeft een kind het boek best snel uit.
Ik vind dit boek ook heel erg leuk voor kinderen die al op een hoger AVI niveau lezen. Het boek past prima bij de wat jongere kinderen (6,7 en 8 jaar), terwijl ze wel in de tekst worden uitgedaagd met andere leeswoorden en teksten.
Het boek doet me erg denken aan de serie van Vos en Haas, alleen is het bedoeld voor een iets oudere doelgroep en wordt het net anders gebracht. De illustraties brengen evenveel het verhaal over als de tekst.

recensie-exmplaar-uitgever

 

 

Leave a reply