You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Help! We zitten in het verkeerde boek

Help! We zitten in het verkeerde boek

Doelgroep: 3 – 7 jaar
Titel: Help! We zitten in het verkeerde boek
Schrijver + Illustrator: Rychard Byrne
Uitgeverij: NBD Biblion
ISBN: 9789462021426

Wat leert je kind:

  • Kennis maken met verschillende tekstsoorten
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een prentenboek waarbij er een leuke mix is gemaakt van informatie en verhaal. De tekst is een verhaaltekst. De illustraties maken het weer informatief.
Op de meeste bladzijden staan 1 of 2 zinnen tekst bij de illustraties.
De verschillende tekstsoorten worden steeds duidelijk gemaakt door prenten die twee bladzijden in beslag nemen.

Mijn mening

Ik vind het een leuke wijze om jonge kinderen kennis te laten maken met verschillende tekstsoorten. Bij begrijpend lezen op school komen de verschillende tekstsoorten vaak aan bod.
Kinderen moeten eerst goed naar de tekst kijken en nadenken welke tekstsoort het is voordat ze beginnen met lezen. Ten minste dit proberen we kinderen aan te leren. Dit kan het begrijpend lezen een stuk makkelijker maken.
Dat vind ik dan ook erg leuk aan het boek. Iedere keer wanneer ik een bladzijde omsla vraag ik wat voor soort boek het is. Dat maakt het leuk om kennis te maken met verschillende soorten boeken.
Kinderen herkennen ook de verschillende boeksoorten. Zo komen de hoofdfiguren o.a. terecht in een telboek, een stripboek, een informatief boek, enz.

Wat leuk dat er een doe-tekst is waarmee kinderen een bootje van papier kunnen vouwen. Ook is het heel leuk om met kinderen de 10 verschillen te zoeken bij de prenten over een zoekboek.

Kortom: ik vind het een leuk boek om aan jonge kinderen voor te lezen. Na het lezen kan je met verschillende boeken aan de slag. Laat kinderen de boeken uit de boekenkast ordenen op soort.
Zo kunnen ze op een leuke wijze verwerken wat ze in het boek hebben gezien.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply