You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ontdek nieuwe (bord)spellen bij Spellenspektakel in Jaarbeurs Utrecht!

Ontdek nieuwe (bord)spellen bij Spellenspektakel in Jaarbeurs Utrecht!

9 & 10 november kan je het Spellenspektakel bezoeken in Jaarbeurs Utrecht.
Dit evenement is enorm handig omdat je hier nieuwe spellen kan ontdekken. Ook kan je de spellen die je leuk lijkt samen uitproberen. Je kiest een spel en gaat daarbij aan tafel zitten. De mensen van de speluitgevers komen bij je aan tafel zitten en leggen je kort het spel uit en helpen je gelijk op gang, zodat je direct kan beginnen met spelen zonder eerst zelf door de spelregels te hoeven bladeren.
Er zijn honderden speeltafels waar je nieuwe bordspellen kunt uitproberen. Vind je een spel helemaal te gek? Er zijn ook allerlei kraampjes waar je de spellen (vaak zelfs met korting!) kan kopen.
Omdat het Spellenspektakel de voorgaande jaren een groot succes was wordt het dit jaar in Jaarbeurs Utrecht gehouden. Dit is veel groter dan eerst en dus ben ik heel benieuwd waarin ik dat terug kan zien. We zullen dit keer extra vroeg komen, zodat we dan hopelijk ook veel meer kunnen doen.
Wil je een beter indruk krijgen van dit evenement? Kijk dan hieronder naar de video. (Let op: het was toen nog niet in Jaarbeurs Utrecht)

In de video hieronder zie je hoe het gaat als je samen aan de tafels gaat zitten om de spellen uit te proberen.
(Let op: het was toen nog niet in Jaarbeurs Utrecht)

Wij gaan (bijna) elk jaar met het hele gezin erheen. Toen de kinderen nog klein waren maakten we gebruik van het Kinderplein. De kinderen gaan dan naar een afgesloten (maar wel zichtbaar) deel in het gebouw waar ze onder begeleiding kunnen spelen en knutselen. Ze kunnen ook met de begeleiders een spel spelen. Dit is erg handig wanneer je even voor jezelf de spellen wil bekijken en spelen. Je geeft je mobiele nummer op. Als ze graag naar je terug willen word je gebeld. Ik weet nog niet hoe dat gaat in Jaarbeurs Utrecht, want dat is dit jaar voor het eerst, maar bij de voorgaande jaren kon je gewoon langs het Kinderplein lopen en ze zien spelen. Zo kan je zelf ook goed in de gaten houden of ze het nog naar hun zin hebben zodat je kan inschatten of je nog een spel voor jezelf kan uitproberen of dat je ze al weer bijna moet halen.
Nu zijn mijn kinderen allebei groot genoeg om de meeste spellen met ons mee te kunnen spelen. Alleen wanneer we echt ingewikkelde spellen zouden willen uitproberen kan dit wel saai zijn voor ze, maar op zich kunnen ze dan vaak aan één van de andere tafels bij ons in de buurt gaan zitten om samen daar een ander spel te spelen.

Er worden ook competities gehouden.
Internationale deelnemers gaan de strijd met elkaar aan tijdens het Europees kampioenschap Catan. Wie is de slimste handelaar en mag zich Europees kampioen noemen in november? Daarnaast worden de Magic The Gathering Dutch Open Series gehouden en kan er worden deelgenomen aan de Dutch Grand Championships van Keyforge en X-Wing.
De inschrijvingen zijn gestart, reserveer je ticket via Dutchopenseries.nl!

Zin in een spellendag? Noteer dus of 9 oktober of 10 oktober in je agenda.
Prijzen:

  • Dagkaart volwassene € 14,-
  • Dagkaart kind (4 t/m 12 jaar) € 5,-
  • Dagkaart gezin (2 volwassenen & 3 kinderen) € 30,-
  • Passepartout volwassene € 24,-
  • Passepartout kind (4 t/m 12 jaar) € 9,-

Via Spoordeelwinkel.nl zijn voordelig entreetickets in combinatie met een treinticket te kopen.

Zelf hoop ik de volgende spellen uit te kunnen proberen:

  • De schatzoekers van Kuala-archipel (coöperatieve spellen met raadsels vinden we erg leuk).
  • Wingspan (heb ik als tip van iemand gekregen).

En natuurlijk hoop ik leuke nieuwe spellen te ontdekken.

Leave a reply