You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Didakto review

Didakto review

 

 

Wat gaat uw kind leren?
Rekenen
Schrijven
Taal
Wereldoriëntatie

Er is een gratis versie van Didakto te krijgen in de App store. Deze zou ik zeker downloaden om zelf te zien hoe leuk de App is. Ik raad de App dan ook zeker aan.
Didakto Volledige versie:

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Didakto lite versie:

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Didakto is een App voor kinderen van verschillende leeftijden met een heleboel leuke testjes erin. Er zijn vier hoofdcategorieën. Rekenen, taal, logica en geografie. Elke categorie heeft weer subcategorieën waarmee je de keuze kan verfijnen. De testen die je kan maken hebben een sterretje met een getal erin . Hoe hoger het getal, hoe moeilijker de test is.

De opzet van de App is simpel. Plaats het juiste blokje op het juiste vlak. Het scherm is in twee delen opgedeeld. Aan de bovenkant van het scherm zijn de blokjes die je kan slepen. Aan de onderkant van het scherm zijn de vakjes waar je de blokjes naar toe moet slepen. Je krijgt een foto te zien, samengesteld uit de blokjes. Deze foto wordt door elkaar geschud en de blokjes draaien om en laten de opdrachtplaatjes of -woordjes zien. Je kan bij de instellingen kiezen hoe groot het speelbord is en of je je eigen foto’s wilt gebruiken. Bijvoorbeeld bij het onderdeel taal is er een test genaamd fruit. Bij deze test zijn er aan de bovenkant allemaal plaatjes van fruit te zien. Aan de onderkant van het scherm zijn vakjes met de namen van het fruit er in. Als alle blokjes naar beneden gesleept zijn kan je op een knop drukken om te kijken of het goed is. Als er foute antwoorden tussen zitten gaan de foute blokjes weer naar boven en kan je weer proberen de blokjes op de juiste plekken te plaatsen.

De tests zijn erg gevariëerd. Geografie op niveau vijf is zelfs erg moeilijk voor een volwassen persoon die al een aantal jaren geen topografie heeft gehad. De App heeft voor de jongere kinderen eerst wel een uitleg nodig. Het is namelijk niet meteen duidelijk dat je bij veel categorieën ook nog verder naar beneden kan scrollen waardoor je nog een schat van extra testen krijgt. Maar als je de App een paar keer met ze doorneemt, waar de knoppen zitten en wat de bedoeling is, dan kunnen ook de wat jongere spelers zonder begeleiding Didakto spelen. De App heeft veel verschillende toetsen en mijn neefje en nichtjes vonden het maar wat leuk dat ik de iPad naar oma mee had genomen. Mijn neefje van 6 die al erg goed is in rekenen deed de hele tijd de rekentestjes en zijn tweelingzusje, die zichzelf heeft leren lezen, vond de taaloefeningen erg leuk.  Het enige dat ik jammer vond bij de categorie taal is dat bij de oefening voor kleine letters en hoofdletters de letter “g” die gebruikt wordt, anders is dan de letter “g” die in de rest van de woordoefeningen gebruikt wordt. De “g” in de woorden is de “g” die ook in deze tekst gebruikt wordt, maar de “g” die bij de kleine letters test gebruikt wordt is de “g” die op een 9 lijkt. Dit was mij nooit opgevallen als mijn nichtje niet aan me had gevraagd welke letter dat “brilletje” was.
Ook had ik zelf bij geografie graag Nederland wat meer gezien. Bijvoorbeeld de hoofdsteden bij de juiste provincies. Maar dat is persoonlijk. Op die manier zijn de tests ook op een wat jonger niveau aanwezig. Bij geografie zijn alle tests 4 sterren of hoger. Dit maakt het spel wel stiekem ook leuk voor de ouders. Het zou fijn zijn als de leeftijdscategorieën wat beter verspreid zouden zijn, maar zoals het nu is zijn er al erg veel testjes te doen.

One Response to Didakto review