You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Hoe kan je educatieve Apps aan je kind aanbieden?

Stap 1: Zoek een educatieve App die je geschikt vindt.

Educatieve Apps voor kinderen:

Mocht je meer over de App willen weten, dan kan je op zoek gaan naar reviews van de App. Wat vinden anderen van de App?
Reviews van Apps voor kinderen kan je hier vinden:

Stap 2: Nadat je de App hebt geïnstalleerd is het verstandig om eerst zelf de App uit te proberen. Dat maakt het straks makkelijker wanneer je je kind gaat uitleggen hoe de App werkt.

Stap 3: Neem de tijd om de eerste keer samen met je kind met de App bezig te gaan. Laat het menuscherm zien. Laat je kind zien hoe het door de App kan navigeren. Laat het je kind zelf ook proberen.

Stap 4: Nu gaan jullie samen de App spelen en nu?

  • Om de beurt spelen. Doe om en om een handeling. Het is erg motiverend voor een kind om iets samen te doen. Soms kan het zijn dat je kind blijft hangen in eigen keuzes. Je hebt nu de kans om je kind met andere aspecten van de App kennis te laten maken.
  • Herhaal af en toe hardop wat je kind zojuist heeft gedaan. Daarmee krijgt je kind nog een keer te horen wat het heeft geleerd en kan het zich beter op de inhoud concentreren.
  • Praat tussendoor over wat jullie zojuist hebben gedaan met App. Je schenkt zo weer aandacht aan de functie van de App en de geleerde stof.
  • Besteed aandacht aan moeilijke dingen. Je helpt je kind bij het leren van iets nieuws. Geef daarbij voorbeelden en leg het uit. Zo zal je kind het weer beter onthouden.
  • Praat na over de App. Laat je kind het navertellen. Zo begrijpt je kind het weer beter.

Natuurlijk kan je kind in veel gevallen de App zelfstandig spelen. Toch blijft het leuker en leerzamer voor je kind als je van tijd tot tijd de App samen doet. Je kind leert toch meer met jouw begeleiding.

Vergeet niet om eerst je iPad kindvriendelijk te maken. Anders kunnen kinderen per ongeluk aankopen doen zonder jouw toestemming en dat kan erg vervelend zijn.

2 Responses to Hoe kan je educatieve Apps aan je kind aanbieden?