You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Pim en Pom op Safari – app review

Pim en Pom op Safari – app review

Wat leert mijn kind van deze educatieve app:

Kennis maken met geschreven taal.
Leren lezen.
Begrijpend lezen.
Nieuwe woorden leren.
Kennis maken met nieuwe situaties.
Stimuleert de fantasie.
Stimuleert de luisterhouding.

Nadat ik Pim en Pom op de televisie hadden gezien vroeg ik me of af hoeveel het zou kosten om Georgina Verbaan voor het inspreken van mijn apps in te huren. Ik heb het nog niet durven uit te zoeken!

Vol plezier zing ik altijd mee met Het Poezenbusje op Nick Jr.
Tot mijn vreugde kan ik nu altijd naar hartenlust met Georgina Verbaan meezingen, aangezien Het Poezenbusje ook in deze app zit.

Doelgroep:
Peuters en kleuters.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

  • Pim en Pom, bekend van de t.v..
  • Bonus in de vorm van een spelletje en een liedje.
  • De prenten zijn interactief.

Min

  • Het liedje is niet goed afgemixed.
  • De plaatjes van de verschillende scènes in het menu zijn onscherp.

De app
De app bestaat uit 4 onderdelen.

 

 

 

 

 

Spelletje:
“Welk geluid hoort bij welk dier?” Door de pootafdruk aan te raken hoor je een geluid achter de struiken. Dan zie je drie plaatjes. Raak het juiste plaatje aan om het dier tevoorschijn te laten komen. Er zijn zeven dierengeluiden in het spel. Als je het fout hebt, zie je een puf en hoor je een scheetgeluid. Mijn zoontje vindt dit prachtig! Hij blijft dan de verkeerde dieren aanraken om dan in schaterlachen uit te barsten.

 

 

 

 

 

Avontuur:
Dit is het verhaal van Pim en Pom waarin de poezen op safari gaan. Het verhaal wordt voorgelezen door Georgina Verbaan. Iedere scène heeft interactieve plaatjes. Ze worden aangegeven met een opblinkend sterretje.
Zo help je een vogeltje te kijken met zijn verrekijker, laat je Pim opzij springen als een neushoorn eraan komt rennen en nog veel meer.
In het verhaal wisselen de teksten en de prenten elkaar af. De prenten zijn allen geanimeerd.
Het verhaal is gebaseerd op de tekenfilmaflevering.

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie:
Hier lees je de geschiedenis van Pim en Pom.
Leuk weetje is dat Pim en Pom misschien helemaal geen tekenfilm hadden gehad als ze de tekeningen niet in de keukenkast van Fiep Westendorp hadden gevonden.

 

 

 

 

 

Liedje:
Zing je ook altijd mee als het clipje van het Het Poezenbusje op Nick Jr. wordt uitgezonden? In deze app kan je het clipje naar hartenlust afspelen.
Wil je ook het liedje horen? Hier kan je het horen.
Ik vind het jammer dat het geluidskwaliteit van het liedje in de app niet goed is. Het lijkt alsof het slecht is afgemixed.

Verder biedt de app een extra menu waarmee je naar het hoofdmenu kan gaan, je uit de verschillende scènes van het verhaal kan kiezen (alleen mogelijk als je met het verhaal bezig bent) en waarbij je het voorlezen en de muziek uit kan zetten. Hierbij vind ik het jammer dat de plaatjes van de verschillende scènes zo onscherp zijn en er daardoor lelijk uitzien.

Mijn mening
Ik vind het een leuke app om samen met mijn zoontjes te doen. Ze vinden het erg leuk om de plaatjes in het verhaal aan te raken. Het spelletje spelen ze ook graag. Vooral het puffen bij een verkeerd antwoord vinden ze hilarisch.

Mijn zoontje van drie vindt Pim en Pom erg leuk op de televisie, dus een app over Pim en Pom vindt hij al snel geweldig. Wel valt het me op dat hij al snel klaar is met de app wanneer hij er alleen mee speelt. Als we samen spelen zijn we er veel langer mee bezig. Hij praat dan graag over de dingen die hij ziet.

Wat fijn dat de app naast het verhaal ook een spelletje en een liedje aanbiedt. Daarbij vind ik de geluidskwaliteit wel een beetje tegenvallen.

 

One Response to Pim en Pom op Safari – app review

Leave a reply