You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De kers op de taart – e-book review

De kers op de taart – e-book review

Wat leert je kind

 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Taalontwikkeling.
 • Leesvaardigheid en luistervaardigheid oefenen.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Concentreren.
 • Goed kijken naar de plaatjes.
 • Stimuleren van de fantasie.
 • Kennis maken met nieuwe situaties.
Doelgroep: 5 jaar en ouder.

Titel: De kerst op de taart e-book
Schrijver: Sylvia Vanden Heede
Illustrator: Thé Tjong-Khing
Uitgeverij: Terra Lannoo

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Mijn zoontje vraagt me vaak om samen op de iPad te spelen. Omdat ik weet hoe dol hij is op boeken, zoek ik altijd een verhaalapp of een e-book uit. Nu ga ik dus een van die e-books reviewen. Je kan het boek zelf lezen of je kan ervoor kiezen om te worden voorgelezen. Je kan er zelfs voor kiezen of je zelf de bladzijden om wil slaan, of dat het automatisch moet gebeuren. Lekker handig wanneer je twee jonge kinderen tegen je aan hebt zitten en je ze allebei wil vasthouden terwijl de iPad bij je op schoot ligt.

Tijdens het voorlezen licht het woord op. Zo oefenen de kinderen op een speelse manier hun leesvaardigheid.

Het verhaal
Het boek gaat over een feest. Meneer en mevrouw Hond geven een feest. Het wordt een feest met taart. Ze nodigen alle beesten uit. De beesten hebben erg veel zin in een feest met taart bij hond. Ze maken zich klaar, bazuinen het rond en maken zich mooi terwijl meneer en mevrouw Hond druk bezig zijn met het maken van de taarten. De beesten gaan op zoek naar het feest. Zelfs kikker komt. Hij eet supergezond. Hij lust geen taart van Hond, daarom neemt hij zijn eigen gebak mee. Heerlijk al die taarten voor het feest!

 

 

 

 

 

Mijn mening
Ik houd wel van boeken op rijm. Ze helpen mee om het fonologisch bewustzijn van kinderen te ontwikkelen. Dat betekent dat kinderen doorkrijgen dat taal uit klanken bestaat, erg belangrijk dus!
De tekeningen zijn mooi en leuk om naar te kijken wanneer het verhaal wordt voorgelezen. Als ik alleen met mijn oudste zoon dit boek lees of laat voorlezen, vind ik het heerlijk om zelf de bladzijden om te slaan als we klaar zijn. De plaatjes zijn namelijk erg uitnodigend om nog even over te praten. Zo worden de stappen van het bakken goed uitgebeeld.

 

 

 

 

 

De taarten op het eind zijn mijn zoons favoriet. Hij wil hier altijd uitgebreid over de getekende taarten praten. Hij vertelt dan welke taarten hij ziet, waar hij graag van wil snoepen en waarom. Hij wil dan van mij weten welke taarten ik graag zou willen eten.

 

 

 

 

 

Tips

 • Bak samen een taart(je) of cupcakes. Leuk om samen te versieren!
 • Praat samen over feesten. Wat hoort er allemaal bij een feest?
 • Moedig je kind aan om te reageren op de plaatjes en het verhaal. Dit is goed voor de taalontwikkeling.

Mocht je nog meer tips hebben over het boek, dan zou ik het erg op prijs stellen als je dat in een “comment” zou plaatsen.

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

 

Leave a reply