You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Toca Boca Kitchen – app review

Toca Boca Kitchen – app review

Wat leert mijn kind van deze educatieve app:
Hoe eten wordt klaargemaakt.
Zichzelf verplaatsen in een ander.
Wat er gebeurt met eten in de verschillende keukenapparaten.

Doelgroep
2  jaar en ouder
Mijn zoontje van (bijna) 4 kan zo’n moeilijke eter zijn.
Ik kwam tot de ontdekking dat hij zijn eten beter opeet als hij mee mag helpen bij het koken van het avondeten. Het gesneden groente in de pan gooien kan al genoeg zijn om hem zijn avondeten te laten opeten.
Ik merk dat mijn zoontje wel een passie heeft om te koken. Toen ik deze app van Toca Boca zag, moest ik de app dan ook zo snel mogelijk voor mijn zoontje downloaden.

 

 

 

 

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google PlayPlus

  • Leuke app!
  • Ruimte voor eigen keuzes.
  • Geen gesproken of geschreven taal.
  • Lekker bezig zijn met koken.

Min

  • Niks

De app

Je ziet een gedekte tafel met de borden van vier figuren. Raak een bord aan om voor een van de figuren te koken.
Links gaat de koelkast open en kan je kiezen wat je gaat koken. Raak de etenswaren aan om ze uit de koelkast te halen.
Sommige etenswaren zoals een tomaat, peer en wortel kan je ook rauw aan je figuur voeren. Houd het eten voor de mond van jouw figuur om het eten te laten opeten.

Raak aan de rechterkant de muur aan om de kookgereedschappen tevoorschijn te halen. Je kan nu kiezen hoe je het eten klaar gaat maken. Ook kan je het in stukken snijden.

 

 

 

 

 

Stop de tomaten in de blender om lekkere tomatenpuree te maken.

 

 

 

 

 

Je moet niet vergeten om het vlees lekker klaar te maken, anders wordt het niet opgegeten. Je kan zien en horen wat de personages van jouw eten vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik de pannen om het eten in te bakken of te koken. Raak het eten met je vinger aan om het te roeren.

 

 

 

 

 

Je kan het eten ook in de magnetron klaarmaken.

 

 

 

 

 

De personages hebben hun eigen voorkeur voor wat ze lekker vinden. Ze laten dat ook aan je zien in een gedachtenwolk.

 

 

 

 

 

Mijn mening:
Toen ik de video-demo zag wilde ik de app gelijk downloaden. Ik wist dat mijn zoontje hier veel plezier aan zou beleven en dat klopt ook. Wat leuk dat je zelf uit de koelkast kan kiezen wat je klaar gaat maken. Het spel bootst het werk in de keuken goed na. Je kind ziet je vaak bezig in de keuken en kan je nu lekker nadoen.

De app is lekker simpel in gebruik en maakt geen gebruik van gesproken of geschreven taal. Goed voor jonge kinderen dus.

Het is voor je kind extra leuk als jij meespeelt. Mijn zoontje vraagt me dan wat ik wil eten. Erg goed voor zijn woordenschatontwikkeling. Hij zoekt dan in de koelkast waar ik om heb gevraagd. Als ik iets noem wat niet in de koelkast is, dan zegt hij me dat.

Daarnaast ziet je kind ook wat er met het eten gebeurt bij het klaarmaken. Bij het bakken in de pan wordt het vlees bruin, bij het koken in de pan gaat het water borrelen en in de magnetron zie je stoom ontstaan.

Je kan extra nadruk leggen op woordenschat door uit te leggen wat je ziet, waarom het gebeurt en hoe we dat noemen. De pan wordt heet. Het water kookt. Dat zie je omdat het water zo borrelt. Je ziet dan heel veel belletjes. Hiermee leer je jouw kind al veel woorden: pan, heet, kookt, borrelen en belletjes.

 

Leave a reply