You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Week Planner for Kids – App review

Week Planner for Kids – App review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Dagen van de week
 • Structuur
 • Plannen

Doelgroep:

Kinderen vanaf 3 jaar.
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Simpel in gebruik.
 • Snel overzicht van de week.
 • Zelf icoontjes en foto’s kunnen toevoegen.
 • Vrolijke vormgeving.
 • Door de kinderen zelf in te vullen, ook als ze niet kunnen schrijven.

Min

 • Niet kunnen opslaan van zelfgemaakte icoontjes.

De app:

Elke dag als mijn oudste zoontje wakker wordt vraagt hij:”Wat gaan we vandaag doen?”  Vroeger vertelde ik hem dan welke dag het was en wat er bij die dag hoorde. Zo namen we regelmatig de hele week door. Welke dagen mama naar werk gaat, welke dagen we naar de opa’s en de oma’s gaan.

Hij vraagt tegenwoordig welke dag het is en bedenkt dan zelf wat er bij die dag hoort. Af en toe heeft hij hier nog wat hulp bij nodig. Nou kreeg ik laatst de app Kids Week. deze app is een digitale weekplanner voor kinderen. In plaats van een whiteboard aan de muur heeft je kind een eigen planner op de iPad.

Samen met mijn zoontje ging ik de app proberen. Als je de app opent heb je een demo kalender die laat zien hoe het er ongeveer uit komt te zien. Dit is handig om een idee te krijgen over de app. Wij wilden natuurlijk onze eigen kalender maken. We klikten in het beginscherm op het plusje om een kind toe te voegen. Er komt een schermpje omhoog waarin je kind met zijn vinger zijn naam kan schrijven. Dit is leuk en persoonlijker dan wanneer je gewoon de naam via het toetsenbord moet invoeren. Toen we de agenda aanmaakten was dit een prima oplossing. Maar nu hebben we de app twee weken gebruikt en gezien wat er allemaal kan met de app. Hierdoor zijn we wat verwend geworden. In de app kan je namelijk zelf foto’s toevoegen (hierover straks meer). Het zou ook leuk zijn als je hier een fotootje van je kind zou kunnen toevoegen.

Na het toevoegen van je kind kom je in de weekplanner terecht. Je ziet de dagen van de week, elke dag heeft een eigen kleur. Hierdoor zijn de dagen goed te onderscheiden.
Bij de dag van vandaag is een poppetje te zien met een bordje vandaag. Door op de naam van de dag van vandaag te drukken hoor je de naam van de dag.  Dit is iets dat mijn zoontje erg fijn vindt. In plaats van aan mij te vragen welke dag het is, drukt hij op de naam van de dag. De planner start de eerste keer meteen in de plan modus.

 

 

 

 

 

Onder in het scherm zijn de icoontjes te zien die je aan de weekplanner kan toevoegen. De icoontjes zijn de activiteiten die je kind kan toevoegen door ze naar de juiste dag te slepen. Je hebt icoontjes voor sport, school, lezen, spelletjes en nog meer. Naast de standaard icoontjes zijn er nog twee andere icoontjes.
Eentje is om zelf een plaatje te tekenen. Je ziet dan een schoolbord en met een krijtje teken je de activiteit die er in wilt hebben. Het andere icoontje is om icoontjes met een foto toe te voegen. Dit is een leuke toevoeging. Het maakt het persoonlijker. Wij hebben fotootjes van opa en oma er in gezet voor het weekend. Het is op het ogenblik nog niet mogelijk om de zelf gemaakte icoontjes te kopiëren of op te slaan. Je moet voor elke dag de icoontjes opnieuw aanmaken. De makers hebben me verteld dat in een update het mogelijk gaat worden om de icoontjes te kopiëren. Als je op een icoontje drukt beweegt het en hoor je een geluidje dat bij het icoontje past.

 

 

 

 

 

Boven aan de lijst van icoontjes kan je het weer (hoe het weer buiten is) toevoegen dat bij de dag hoort. Je hebt de keuze uit verschillende soorten weer. Wij plannen de week meestal op zondag. Maar “het weer” een week van te voren plannen is erg lastig. Dus probeerden we dat op de dag zelf. Dat leek te werken, maar het Nederlandse weer werkte niet mee. Het was ‘s ochtends een heel ander soort weer dan ‘s middags. Misschien is het leuk om het toch een week van te voren te doen en dan te kijken per dag of we het goed hadden of dat we er helemaal naast zaten (we zouden er in de 2 testweken elke dag naast gezeten hebben). De makers kunnen natuurlijk niks doen aan het Nederlandse weer. Ik kan me voorstellen dat het voor de planning wel handig kan zijn als je kind kan zien dat als er een onweerswolkje staat het geen ideaal buitenspeelweer gaat worden. Je kind kan dan leren om bij de planning rekening te houden met het weer.

 

 

 

 

 

Je kan per dag 6 activiteiten toevoegen. Voor ons is dat net iets te weinig. Maar dat komt ook omdat we alles best precies er in zetten. Als hij wakker wordt en wij zijn nog niet wakker mag hij even met de iPad, dan ontbijt, school, douche/bad, avondeten en naar bed. Dit zijn de basis dingen die hij er graag in heeft en dan missen we nog de dingetjes als tandenpoetsen, speelafspraakjes etc. Voor sommige kinderen is regelmaat en structuur nog veel belangrijker. Die hebben elke stap nodig die ze per dag doen. Wij zetten nu de belangrijkste dingen er in omdat het anders niet altijd past. Wat meer plekken zou een welkome aanvulling zijn.

Het is niet mogelijk om de weekplanning op slot te zetten. Dit kan er voor zorgen dat je ineens een lege weekplanner hebt omdat iemand “per ongeluk” alle icoontjes weg heeft gesleept. Ik weet dat heel veel kinderen niet alleen op de iPad mogen. Dit is dan ook geen groot probleem.

Mijn zoontje kijkt iedere dag op de weekplanner. Hij wees me er laatst zelfs op dat hij nog in bad moest en pakte de weekplanner erbij om het te laten zien.

Ik gebruikte hiervoor nooit een weekplanner. Ik heb daarom ook steeds de neiging om te denken dat ik naar de volgende week moet gaan en het als agenda te willen gebruiken. Wat natuurlijk onzin is. Het is een weekplanner ter vervanging van het krijtbord of whiteboard dat ik bij veel mensen aan de muur zie hangen. Het zou fijn zijn als je een bepaald weektype kan opslaan. In de vakantie wil je bijvoorbeeld een andere weekinvulling om dan als de school weer begint de standaard week in te laden.

 

Mijn mening:

Het is een handige app en het is leuk om op zondag de aankomende week door te nemen met je kind. Het is een app die je samen met je kind gebruikt, het is geen kinder app. Dit is een app die ook door ouders te gebruiken is die hun kind niet alleen op de iPad laten. Je gebruikt het samen met je kind om het kind overzicht en inzicht te geven in de week die gaat komen. Het leert je kind wat regelmaat en structuur is. Dit past bij het naar school gaan. Op school gebeurt ook alles in een vast ritme. Met deze app kan het kind zien dat er buiten school ook veel regelmaat en ritme is. Dat er dingen dagelijks herhaald wordt, maar ook dat sommige dingen 1x per week gebeuren (maar wel elke week). Ik zou het zelf wel prettig vinden om de icoontjes op te kunnen slaan die je zelf maakt. Dit is toch net wat handiger dan kopiëren. Mijn zoontje tekent de icoontjes zelf en daar gaat soms erg veel tijd en trots van hem in zitten. Het gaat dan om dingen die misschien niet elke week plaats vinden. Deze is hij dan na de week kwijt.

 

4 Responses to Week Planner for Kids – App review

 1. Beste Juffrouw Jannie,

  Bedankt voor deze nuttig review. Je hebt de app uitgebreid beschreven en dat geeft een goed beeld. Ik zie wel voordelen van een app i.p.v. een bord aan de muur.

  Mijn dochtertje werk op school met de “schatkistmethode”, daar hebben de dagen van de week elk een eigen kleur. De kleuren van deze app wijken daarvan af. Dat lijkt een nadeel. De borden van Gezinnig volgen deze kleuren wel http://www.gezinnig.nl/default.asp?page=product_7_dagen_bord&wg=2&pid=61&id=11

  groetjes,

  Bass

 2. Kun je de week ook op zondag laten beginnen? (niet dat wij een iPad hebben, of zelfs maar kinderen van de juiste leeftijd, alleen nieuwsgierig)

Leave a reply