You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Bellen blazen

Bellen blazen

Op woendsag ben ik altijd vrij. Ik heb dan altijd zin om iets leuks te doen met de kinderen. Vandaag zag ik goedkope bellenblaasmateriaal. Ik herinnerde me dat mijn collega uit groep 3 eens een bak vol zeepsop buiten op schoolplein had gezet en voor de kinderen allerlei materiaal had neergelegd waarmee ze bellen konden blazen. De kinderen uit haar klas konden toen gaan onderzoeken welke bellen er kwamen uit de verschillende bellenblazers.

Vandaag mochten mijn zoontjes de verschillende bellenblazers onderzoeken. Ik heb een bakje met sop voor ze gemaakt en de verschillende bellenblazers in een grote kom gedaan.

Waarom is bellen blazen goed?

Bellen blazen is goed voor de fijne motoriek. Ze oefenen hiermee de oog- handcoördinatie en de coördinatie tussen hand en mond.
Daarnaast is bellen blazen ook goed voor de mond motoriek en daarmee ook voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Bellen blazen wordt ook aangeraden door logopedisten voor kinderen met bepaalde uitspraak problemen. Natuurlijk is bellen blazen gewoon leuk! Laten we dat vooral niet vergeten!

Waarmee kan je bellen blazen?

Ik heb vandaag goedkope bellenblazers gekocht bij de Zeeman. Voor €1.29 had ik een pakket met verschillende bellenblazers waarmee mijn kinderen mochten onderzoeken welke bellen

eruit kwamen.

Zelfs het opruimen is al een leerproces op zich. Spreek af wie wat moet opruimen. De een ruimt de bellenblazers op en de ander veegt de vloer droog.

Leave a reply