You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Felt Board – App review

Felt Board – App review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Creatieve vorming
  • Uitwerken van verbeelding

Doelgroep:

Vanaf 2 jaar.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

 

Plus

  • Heel veel verschillende vilt stukjes
  • kindvriendelijk

Min

  • Niks

De makers van iBaby buttons hebben een nieuwe app gemaakt: Felt Board. De app is deze keer voor een iets ouder publiek. Het is een digitaal viltbord. Een viltbord is een groot bord bespannen met vilt. Op het bord kan je allemaal figuurtjes plaatsen die door het materiaal niet zo snel verschuiven. Op een viltbord kan je verhalen uitbeelden, woordjes maken en nog veel meer. Het hangt er van af hoeveel verschillende stukken je hebt om op je viltbord te gebruiken. Het stimuleert de fantasie van de gebruikers.

De app Felt Board is een digitale variant van traditionele viltbord. Als je de app start krijg je een viltbord te zien. Aan de zijkant is een lade waarin al je viltstukjes liggen die je kan gebruiken op het bord. Er zijn 8 lades met verschillende viltstukjes. Als je de lade opent kan je op en neer swipen (veegbeweging) om meer stukjes te zien. Als je een stukje ziet dat je leuk vindt, kan je dat het scherm op slepen.

Achtergrond lade:

Er is een lade met allemaal verschillende achtergronden. De achtergronden hebben verschillende thema’s. Er is onder andere een weiland, toneel, bos,strand, maan, zee, schip etc. Het zijn er veel.

felt board

Poppetjes:

In de lade met poppetjes kan je kiezen wat voor poppetje je wilt. Er zijn een heleboel kleuren, gezichten en haar types te kiezen.

Kleding:

In de kleding la is er ook veel variatie. Van alledaagse kleding tot aan ridderharnassen.

Accessoires:

Hier vind je schoenen, brillen, hengels, hoedjes en ga zo maar door. Het is de rest category voor de poppetjes.

Dieren:

In de la met dieren vind je verschillende dieren, maar ook insecten en vissen.

Planten/omgeving:

In deze la zijn de stukjes te vinden die met de omgeving te maken hebben. Je kan hier de stukken vinden om je scene aan te kleden. Verschillende planten, maar ook een schuur, kasteel en sneeuwvlokjes zijn hier te vinden naast nog veel meer stukjes natuurlijk.

Letters:

Hier zijn de hoofdletters en kleine letters te vinden. Handig als je woordjes wilt maken.

Cijfers en vormen:

De cijfers 0-10 zijn hier te vinden en een heleboel vormen zoals rechthoeken, sterren cirkels etc.

Hoe werkt de app:

Het idee van de app is erg simpel, je sleept de stukjes die je wilt naar het scherm en maakt op die manier een verhaal of mooi plaatje. Door te “pinchen” (knijpbeweging maken met de vingers) kan je de stukjes kleiner maken en met een tegenovergestelde beweging (twee vingers uit elkaar bewegen) maak je de stukjes groter. De poppetjes hebben nog een extra “trucje” als je iets kiest dat een poppetje kan “dragen” dan blijft het op het poppetje plakken. Ook wordt het groter of kleiner als je het poppetje aanpast. Het is mogelijk om alles dat op je viltbord ligt te verplaatsen. Als je net een poppetje helemaal hebt aangekleed zou het kunnen gebeuren dat je per ongeluk iets van het poppetje sleept in plaats van het poppetje zelf. Daar hebben ze ook aan gedacht. Er is lijm. Door een druppeltje lijm op het poppetje te laten vallen blijft alles mooi bij elkaar. Als je klaar bent met een stukje kan je het naar de recycle bin slepen om het te verwijderen. Wil je je hele scherm leeg hebben dan kan je met de iPad schudden. Ben je klaar met je scene dan is het mogelijk om met het camera icoontje een screenshot te maken van je creatie.

De app ziet er uit als een echt viltbord alles heeft ook echt een vilt structuur. De makers van de app zijn lid van een Amerikaanse site, moms with apps. Deze site is gemaakt door moeders die apps promoten die kind vriendelijk zijn. Geen advertenties, geen pop ups en geen gegevens verzameling. Zelfs in het informatiescherm waar een link naar de website staat is het niet mogelijk om de app uit te gaan. Je kind kan dus zonder onderbrekingen aan de slag.

Een voordeel van een digitale versie is dat de stukjes niet opraken of kwijt kunnen raken, ook is het prettig dat niet alles even groot hoeft te zijn. Het prettige van deze app is dat om de app te kunnen gebruiken kinderen actief ermee bezig moeten zijn. Ze moeten hun fantasie gebruiken om iets te maken. De app is ideaal om samen te gebruiken. Je kan je kind een opdracht geven om een bepaalde scene te maken. Je kind moet dan bedenken wat er allemaal in zo een scene voor komt. Bijvoorbeeld: Wat is er allemaal in een tuin? Of in op het strand? Je kan een kinder rijmpje nemen en ze er een plaatje bij laten maken.

Voor kinderen die nog niet zo goed praten of een andere taal praten kunnen zo wel afbeeldingen maken en plezier hebben. De app gebruikt geen tekst. Alleen de uitleg in het informatie scherm is in het Engels.  Maar in deze review is uitgelegd hoe de app werkt dus dat mag geen probleem zijn. De makers hebben veel reacties gekregen van volwassenen die het helemaal leuk vinden en zelf er meer mee bezig zijn dan hun kinderen.

 

2 Responses to Felt Board – App review

Leave a reply