You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Minnie’s fruitverrassing

Minnie’s fruitverrassing

Vandaag kozen mijn jongens ervoor om samen een heerlijk toetje voor ons te maken. Dit was de derde dag deze week dat ze mochten koken uit het Donald Duck Kookboek.
Het valt me wel op dat ze vooral kiezen voor lekkere hapjes. Ze kiezen nog geen hoofdgerecht uit.

De jongens mogen deze week iedere dag samen door het kookboek bladeren en een gerecht uitkiezen. We gaan er met ons allen mee aan de slag, waarbij mijn man en ik vooral een begeleidende rol aannemen. We leiden de jongens door het kookproces heen, terwijl ze alle taken zelf moeten uitvoeren. De oudste kan al lezen. Hij moet alles goed doornemen en meehelpen een boodschappenlijst te maken. De andere dagen zijn we steeds met ons allen naar de winkel gegaan zodat ze zelf met hun lijstje de spulletjes konden kopen. Vandaag hebben we dat niet gedaan, omdat de oudste een beetje ziek is. Vandaag heeft mijn man de boodschappen gedaan.

Ook nu weer gingen we met ons allen aan de slag! Ik overzie of ze zich wel netjes aan het recept houden, mijn man zorgt ervoor dat ze goed en vooral veilig de stapjes uitvoeren.

minnies-fruitverrassing

Vandaag leek het wel een rekenles! Het gerecht was voor 8 personen, maar wij wilden het toetje alleen maar voor 4 personen maken. Mijn oudste moest dus bij het aflezen van de ingrediënten alles door de helft doen. Dat is nog best een uitdaging voor een kind van 7!
200 gram door de helft is makkelijk, maar 150 en 35 leverde hem al wat denkwerk op en wat dacht je van 3 en een halve deciliter?
Het was dus behoorlijk leerzaam!
Ook hebben ze een nieuw woordje geleerd vandaag: “garde”.

We hebben onze jongste gelijk kunnen leren waarom het zo belangrijk is dat je niet voor je niest, maar in elk geval je hoofd wegdraait (en dan ook nog graag in je elleboog mikken). Hij was bezig met een kommetje met sinaasappelsap en na het niezen kwam er nog een extraatje bij! De snottebellen vlogen recht in het kommetje! Gelukkig hadden we 1 sinaasappel te veel gekocht en konden we weer een nieuw kommetje vullen.

Vandaag kwam nogal wat snijwerk erbij kijken en kregen ze dus eerst les van mijn man in het “veilig” snijden. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van een speciale kindermes waarmee kinderen heel veilig kunnen leren snijden. Hier kan je meer over dit mes lezen. Je kan dit mes o.a. kopen bij http://www.kleinechef.com/.

Opinel-Kinder-Koksmes-met-vingerbeschermer-1

Ik moet er wel bij zeggen dat dit toetje een beetje prijzig is. Het fruit in het recept is best prijzig. En dan hebben we nog de bramen overgeslagen, omdat die vandaag niet te koop waren. Achteraf was het ook best prima zo. Ik heb geen bramen gemist in de smaak.

Dit toetje is behoorlijk machtig. Hoewel we kleine glazen hebben gebruikt voor de jongens kregen ze het toch niet op.

Dan natuurlijk het resultaat……

Dit hebben mijn zoontjes gemaakt:

minnies-fruitverrassing-resultaat

Zo ziet het eruit in het boek:

minnies-fruitverrassing-resultaat-2

Het was echt ongelooflijk lekker! Als je dit met 2 kleine kinderen maakt, duurt het best lang om te maken. Wij waren een uur kwijt en dan nog een uur in de koelkast.

Leave a reply