You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De superheldenschool – boekreview

De superheldenschool – boekreview

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: De Superheldenschool
Schrijver: Thierry Robberecht
Illustrator: Philippe Goossens
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

De laatste tijd is mijn zoontje van 4 jaar helemaal weg van superhelden. Hij vraagt me vaak of hij naar de Incredibles mag kijken, Spiderman is op het moment zijn idool en dat terwijl hij nog nooit een (teken)film van Spiderman heeft gezien! Dit boek zal zeker zijn favoriete boek worden, alleen al de titel zegt genoeg!

Het verhaal

Hendrik zit op een superheldenschool. Het gaat niet zo goed met Hendrik op school. De leraren en leraressen zijn niet zo blij met hem. Hij haalt slechte cijfers en hij krijgt vaak straf. Gelukkig vinden de andere kinderen hem wel leuk. Alle jonge superhelden doen het goed tijdens de lessen. Ze kunnen goed vliegen, ze kunnen zware dingen optillen, ze hebben allemaal wel een speciale kracht, maar Hendrik bakt er niks van. Hij kan alleen maar superstreken uithalen en verder niks. Hoort hij wel thuis op de superheldenschool? Dan gebeurt er iets onverwachts: er verschijnt een verschrikkelijk monster. De superhelden zijn duidelijk niet tegen het monster opgewassen. En Hendrik? Kan hij tegen het monster op met zijn superstreken?

 

 

 

 

 

 

Illustraties: © 2011 Clavis Uitgeverij, uit De Superheldenschool van Thierry Robbedrecht.

Mijn mening

Het boek was vanaf het moment dat mijn oudste zoon het zag een enorme hit in ons huis! Ik heb het boek wel 5 keer voorgelezen binnen 24 uur! Als het aan mijn zoontje lag, had ik het nog vaker gelezen. Voordat mijn zoontje naar bed gaat mag hij altijd een boek uitzoeken, ik kan net zo goed alle andere boeken opbergen, want het komt niet in hem op om nu een ander boek uit te kiezen. Het leuke is dat zelfs mijn jongste zoontje van 2 jaar nu met dit boek aan komt zetten. Ook hij pakt vaak een boek uit de kast en komt me dan meedelen dat hij voorgelezen wil worden. Tot nu toe kwam hij vooral met peutervoelboeken, of peuterboeken met geluidjes erin. Het verbaast me dat hij nu dit boek kiest. Hij wil nu blijkbaar graag boeken met meer inhoud.

Het boek duurt niet zo lang om voor te lezen en is dus ideaal om samen voor het slapen gaan te lezen.

 

 

 

 

 

 

Illustraties: © 2011 Clavis Uitgeverij, uit De Superheldenschool van Thierry Robbedrecht.

Het boek spreekt duidelijk tot de verbeelding van mijn zoontjes. Veel kinderen vinden superhelden natuurlijk erg spannend en geweldig!
Ook is het extra leuk voor kinderen vanaf 4 jaar, omdat het over school gaat. Je kan dit boek gebruiken om samen over school te praten. Hendrik vindt het erg moeilijk op school, hoe beleeft jouw kind zijn schooltijd? Hendrik heeft wel veel vriendjes op school, hoe is dat voor jouw kind? Gebruik het boek als uitgangspunt om samen over schooltijd te praten.

Natuurlijk vind ik het einde helemaal geweldig. Hendrik leert zijn eigen (super)krachten kennen. Wie niet sterk is, moet slim zijn. Het boek geeft je kind inzicht dat niet ieder kind alles even goed kan, maar dat ieder kind wel iets bijzonders heeft. Wat kan jouw kind heel goed? Echt een boek met een levensles dus! Geweldig toch?

 

 

 

 

 

 

Illustraties: © 2011 Clavis Uitgeverij, uit De Superheldenschool van Thierry Robbedrecht.

Tips:

  • Gebruik het boek om samen over school te praten. Hoe beleeft jouw kind zijn schooltijd?
  • Knutsel samen een superheldenhelm van papier-maché.
  • Knutsel samen een superheldenmasker met een superheldencape.

Mocht je nog meer tips hebben over het boek, dan zou ik het erg op prijs stellen als je dat in een “comment” zou plaatsen.

Informatie over het boek:

Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar.
aantal bladzijde: 32
ISBN: 978 90 448 16297

Leave a reply