You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Muse-app – app review

Muse-app – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Kennis maken met beroemde schilderijen.
 • Eigen creativiteit ontwikkelen.
 • Beeldende vorming.

Doelgroep:

12 jaar en ouder.

Een poos geleden kwam ik deze app tegen op het internet. Mijn interesse was gelijk gewekt. Zelf heb ik me nooit zo aangetrokken gevoeld tot het bekijken van schilderijen in een museum. Ik voel me dan ook een echte cultuurbarbaar! Toen ik deze app zag, wist ik gelijk dat ik het wel leuk zou vinden om lekker met de plaatjes te spelen. Natuurlijk zou ik dan wel meer over de plaatjes en dus de schilderijen willen weten.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Kennis maken met beroemde schilderijen.
 • App is simpel in gebruik.

Min

 • Niks.

De app

De app bestaat uit allerlei lege canvassen waar je zelf een nieuwe schilderij van kan maken. Raak een leeg  canvas aan om ermee aan de slag te gaan. Je kan nu kiezen uit “studio” en “images”. Met “studio” ga je weer terug naar de canvassen. Raak “images” aan om de plaatjes van de schilderijen te bekijken.

 

 

 

 

 

Je kan kiezen uit:

 • omgeving
 • lucht
 • mensen
 • dieren
 • objecten

Raak een plaatje aan om het op je canvas te plaatsen. Je kan het plaatje groter en kleiner maken (met twee vingers uit elkaar bewegen of naar elkaar toe bewegen). Je kan het plaatje ook met twee vingers draaien.
Zo kan je steeds op zoek gaan naar geschikte plaatjes voor jouw schilderij.

 

 

 

 

 

Tik twee keer met je vingers op een plaatje om de opties voor het plaatje te bekijken.

De opties:

 • kopiëren
 • horizontaal spiegelen
 • informatie over het plaatje
 • verwijderen

 

 

 

 

 

Dit vind ik dus het leuke aan de app. Bij informatie zie je het gehele schilderij waar het plaatje uit gehaald is. Plaats het plaatje als een puzzelstuk weer terug op zijn plek in het schilderij om meer over het schilderij te weten te komen. Erg leerzaam dus!

 

 

 

 

 

Mijn mening

Ik vind dat de app een leuke manier biedt voor kinderen om in aanraking te komen met cultuur en kennis te maken met beroemde schilderijen. Door met de plaatjes uit de schilderijen een eigen creatie te maken kunnen de kinderen geprikkeld raken om meer van de plaatjes te willen weten.

Mocht een kind de schilderijen elders zien (in een museum of op t.v.) dan is het herkenbaar. Door met de plaatjes iets nieuws te maken geeft een kind dus op een eigen manier betekenis aan de beroemde schilderijen.

De app is simpel in gebruik. Het navigeren in de app is eenvoudig en dus prima geschikt voor kinderen. Mijn zoontje van 4 jaar heeft de app samen met mij gedaan en hij vond het erg leuk om zo zelf een schilderij te maken.
Niet alle plaatjes zijn geschikt voor jonge kinderen. Zo zie je naakte vrouwen en skeletten, maar de app is dat ook niet bedoeld voor jonge kinderen.
Kies je er toch voor om je kind lekker aan de slag te laten gaan met de app, doe het dan samen en laat je kind dan bijvoorbeeld kiezen uit de omgevingplaatjes, de lucht en objecten.

One Response to Muse-app – app review

Leave a reply