You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Big gaat logeren – leuk kinderboek

Big gaat logeren – leuk kinderboek

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Big gaat logeren
Schrijver + Illustrator: Pauline Oud
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Doelgroep: Vanaf 3 jaar

Mijn zoontje van 4 jaar mocht een poosje geleden bij zijn oom en diens drie kinderen logeren. Dat vond hij enorm geweldig! Ze zijn naar de markt geweest, ze zijn naar het zwembad geweest, enz. Het leukst vind ik het verhaal dat mijn zoontje zijn broodje helemaal op moest eten. Toen hij het opat zei hij tegen zijn oom dat hij eigenlijk geen boter op brood lustte, maar dat hij het wel helemaal heeft opgegeten.

Big gaat logeren gaat dan ook over een thema dat mijn zoontje helemaal aanspreekt. Hij vindt logeren leuk.

big-gaat-logeren-2

illustraties: © 2012 Clavis Uitgeverij, uit Big gaat logeren van Pauline Oud.

Het verhaal:

Het verhaal gaat over Big. Big gaat logeren bij Schaap. Hij pakt zijn logeerkoffertje in en gaat gauw naar het huis van Schaap. Schaap heeft thee gezet en lekkere taart gebakken, maar Big vindt deze taart anders smaken. Thuis smaakt de taart beter. Ook bij het kaarten raakt Big van slag, deze kaarten zien er gek uit. Bij het uitzoeken van een boek wordt Big een beetje sip, thuis heeft hij een veel mooier boek. Big wordt steeds verdrietiger. Hij mist zijn eigen bed en zijn eigen deken. Hoe moet dat nou? Gelukkig weet Schaap een goede oplossing!

 

big-gaat-logeren-3 big-gaat-logeren-4

illustraties: © 2012 Clavis Uitgeverij, uit Big gaat logeren van Pauline Oud.

Mijn mening:

Vaak kom ik prentenboeken tegen waarbij logeren erg leuk is. Ik vind het prettig dat ik met dit boek aan mijn zoontjes kan laten zien dat logeren ook anders beleefd kan worden. Soms kan het zijn dat een kind het moeilijk vindt om ergens te logeren. Dat kan verschillende redenen hebben. Met dit boek kan ik mijn kinderen daarop voorbereiden. We kunnen daar nu al samen over praten, waarbij de nadruk dus niet op mijn kinderen ligt, maar op Big. Dat maakt het gelijk veel makkelijker voor mijn jongens om over het onderwerp te praten.

Het boek heeft een prettig formaat om uit voor te lezen. Mijn twee jongens zitten altijd naast me op de bank. Dit boek is lekker groot. Zo kunnen ze allebei de plaatjes goed zien.
De illustraties zijn leuk en zien er mooi uit. De namen Big en Schaap zijn steeds in een andere lettertype dan de rest van het verhaal. Dat ziet er leuk uit in de tekst.

Achterin het boek zijn nog een aantal plaatjes die horen bij het thema logeren. Goed voor de woordenschat en taalontwikkeling van je kind om hier samen over te praten. Daarnaast zijn er ook een aantal vragen waar je samen met je kind over kan praten. Erg prettig dat ze dit als extra aanbieden!

Het boek duurt niet zo lang om voor te lezen en is dus ideaal om even snel te lezen met je kind.

 

big-gaat-logeren-6big-gaat-logeren-5 

illustraties: © 2012 Clavis Uitgeverij, uit Big gaat logeren van Pauline Oud.

Tips:

  • Achterin het boek zijn leuke plaatjes en vragen. Bespreek ze samen met je kind. Dat is erg goed voor de taalontwikkeling van je kind.
  • Knutsel samen een Big.

recensie-exmplaar-uitgever

 

Leave a reply