You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Finn en de zon – leuk kinderboek

Finn en de zon – leuk kinderboek

Wat leert je kind:

  • Hoe regen en zon de natuur beïnvloeden
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Finn en de maan
Schrijver: Lin de laat
Illustrator: Elisa Squillace
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Doelgroep: Peuters vanaf 30 maanden

Laatst las ik een stukje over het effect van voorlezen. Daarin stond dat kinderen waarvan de ouders voorlazen als ze jong waren, op hun vijftiende nog steeds een voorsprong tonen. Uit een onderzoek wordt aangetoond dat er een verband is tussen de taalvaardigheid van tieners en al dan niet voorlezen op jonge leeftijd als de kinderen net naar school gaan. Wat ben ik toch blij dat mijn kinderen dagelijks met boekjes aan komen zetten.

Het verhaal

Finn speelt buiten in de zandbak. Hij ziet de zon. Ze groeten elkaar en praten samen over wat ze aan het doen zijn. Finn heeft het warm gekregen en wil zijn trui uittrekken, maar de zon vindt dat geen goed idee en wijst Finn op de komst van de wolk. Straks gaat het regenen. Het begint te regenen en Finn rent naar binnen om niet nat te worden. Wanneer het bijna droog is, rent Finn naar buiten om te spelen en de wolk weg te blazen. Als de zon weer tevoorschijn komt, ziet Finn een regenboog. Wat knap van de zon en natuurlijk de regen!

Mijn mening

Ik vind het boek erg leerzaam voor mijn kleine jongens. In het boek wordt op een leuke manier uitgelegd waarom de zon en de regen zo goed zijn voor de natuur. De zon vertelt aan Finn dat zij ervoor zorgt dat Finn het warm heeft en dat de bloemetjes groeien. In het boek komt ook naar voren wat een wolk is en dat er regen uit komt. De regen en de zon zorgen samen voor een prachtige regenboog en de bloemetjes hebben nu water en warmte om te groeien. Prachtige biologieles voor kleintjes dus! Past helemaal in hun belevingswereld!

De plaatjes zijn mooi. De pagina’s zijn dik genoeg voor peuters om er zelf in te bladeren en zien er prachtig en glanzend uit.

Achterin het boek is een leuk liedje met muzieknoten van de zon.

Tips:

Informatie over het boek:

Het boek is bedoeld voor peuters vanaf 30 maanden.
aantal bladzijde: 24
ISBN: 9789044815900

Leave a reply