You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Happy Cube Kubuspuzzel Little Genius – speelgoedreview

Happy Cube Kubuspuzzel Little Genius – speelgoedreview

Mijn oudste zoon houdt niet zo van spelen met auto’s of treinen. We hebben zoveel speelgoed, maar toch komt hij thuis maar moeilijk tot het spelen met zijn speelgoed. Wel toont hij enorm veel belangstelling voor creatieve bezigheden en andere werkjes aan zijn bureau. Vaak staan mijn man en ik in de speelgoedwinkel te bedenken wat nou aantrekkelijk kan zijn voor ons zoontje. Hem meenemen heeft geen zin, want dan wijst hij zomaar van alles aan en na een paar minuten spelen eindigt het speelgoed ergens in de hoek om vervolgens nooit meer aangeraakt te worden.
We vinden spelen erg belangrijk voor de ontwikkeling van onze jongens, van tijd tot tijd kopen we daarom ook leuke dingen voor ze waarvan we denken dat ze er wel mee willen spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo kwamen we laatst  Happy Cube Kubuspuzzel Little Genius tegen. Ik moest toen gelijk denken aan alle leuke uren die ik al puzzelend heb doorgebracht in mijn jeugd. Mijn zoontje houdt ook wel van puzzelen, dikke kans dat dit hem ook uren speelplezier zou opleveren.

Wat is Happy Cube Kubuspuzzel Little Genius?

Little Genius is de gemakkelijkste versie van de Happy Cubes merk. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. In het doosje zitten zes verschillende puzzels van foam (van 9 bij 12 cm) waarmee je kind in 2D en in 3D kan puzzelen. Een doos met zes verschillende puzzels biedt al enorm veel mogelijkheden in niveaus. Dat is voor mij ook enorm handig, want hoewel het voor mijn oudste zoon van vier is, klimt mijn jongste zoon van twee ook op de bank en verwacht hij ook een puzzel te krijgen. Het doet hem enorm veel verdriet als hij alleen maar mag toekijken. Gelukkig kan ook hij met een puzzel aan de slag gaan.

Je kind kan met de foam puzzelstukjes een kubus bouwen of ze allemaal weer in het frame plaatsen. Mijn jongste zoon plaats alle puzzels aan elkaar en maakt zo een lange rij. Zelf bedacht! Leuk dat deze puzzels hem helemaal vrijlaten in zijn creativiteit. Zo kan je kind zelfs een treintje maken met de puzzels.

 

 

 

 

 

 

 

Wat leert je kind van het spelen met Happy Cube Kubuspuzzel Little Genius?

Puzzelen is een manier om kinderen te helpen ontwikkelen.
Het helpt kinderen met het leren:

  • waar te nemen.
  • te ordenen.
  • te sorteren.
  • zelfstandig bedenken van oplossingen voor problemen.

Mijn mening

Ik ben erg enthousiast over de puzzels. Mijn zoontjes kunnen hiermee leuk samen spelen. Vaak zegt mijn zoontje tegen de jongste dat hij ergens niet mee mag spelen omdat het te moeilijk voor hem is. Nu kan ook mijn jongste met de puzzels aan de gang gaan, ook al puzzelt hij op een andere manier dan zijn grote broer.
Mijn oudste zoon van vier jaar plaatst de puzzels terug in de frame of hij maakt er een kubus van. De jongste plaatst alle puzzelstukken aan elkaar vast tot een lange rij en roept dan trots:”Klaar!” Soms probeert ook hij de puzzels terug te plaatsen in de frame. Hij is dan enorm trots wanneer hij al twee stukken erin heeft geplaatst!

Het leuke aan deze puzzels is, dat je niet kan falen. Je kan hiermee puzzelen naar je eigen inzicht! Is je kind al verder met puzzelen, dan kan je kind een eigen bouwwerk in elkaar zetten. Wel moet je kind daarvoor alle puzzelstukken van alle puzzels gebruiken, anders wordt het wel erg lastig!

One Response to Happy Cube Kubuspuzzel Little Genius – speelgoedreview

Leave a reply