You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Bru-taal, een educatieve taal game voor kinderen in het basisonderwijs – app review

Bru-taal, een educatieve taal game voor kinderen in het basisonderwijs – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Taalniveau verhogen
 • Woordenschat
 • Schrijven van werkwoorden
 • Woordvorming
 • Samengestelde zinnen

Doelgroep

Vanaf 8 jaar


Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Geweldige app!
 • Veel opdrachten.
 • Kinderen mogen zelf bepalen hoeveel vragen per keer.
 • Meerdere spelers aanmaken.
 • Resultaten per kind zichtbaar.

Min

 • Niks.

De app

Om de resultaten van meerdere kinderen in de gaten te kunnen houden is het mogelijk om meerdere spelers aan te maken door je naam in te vullen en een eigen plaatje als avatar te kiezen.
Je kan nu kiezen uit:

 • Hoofdspel
 • Oefenspel

Hoofdspel:

Je krijgt in totaal 52 onderdelen bestaande uit oefeningen en toetsen. Je begint bij oefening 1. Heb je die goed gemaakt, dan speel je zo oefening 2 vrij. Heb je een oefening slecht gemaakt, dan blijft het volgende onderdeel onspeelbaar voor je. Iedere oefening bestaat uit 20 vragen. Na drie oefeningen krijg je steeds een toets met 45 vragen. De vragen zijn een mix van de vorige 3 oefeningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oefenspel: 

Voordat je kan beginnen met oefenen moet je 3 keuzes maken:

 • Wat wil je oefenen?
 • Welk spel (thema) wil je spelen?
 • Hoeveel vragen wil je beantwoorden?

 

 

 

 

 

 

 

 

De oefeningen:

 • Voltooid deelwoord
 • Werkwoord tegenwoordige tijd
 • Werkwoord verleden tijd
 • Synoniemen
 • Moeilijke woorden
 • Verkleinwoorden
 • Bezittelijk voornaamwoord
 • Tegenstellingen
 • Vergrotende trap
 • Overtreffende trap
 • Meervouden
 • Samengestelde zinnen

Van iedere oefening zijn er meerdere niveaus aangegeven met niveau 1,2 of 3. In totaal kan je kiezen uit 48 oefeningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De spelletjes (thema’s):

 • Dierenrijk: Bovenin lees je de opdracht. Je moet steeds kiezen uit drie antwoorden. Sleep het bijbehorende zakje naar de opdracht om te zien of je het goed of fout hebt. Heb je het goed, dan geef je de dieren te eten en bovenin verschijnt een groene streep. Heb je het fout, dan licht het juiste antwoord groen op, er komt geen eten uit het zakje en bovenin verschijnt een rode streep.
 • Tuin: Lees de opdracht en kies steeds uit drie antwoorden. Heb je het goed, dan geef je het plantje water en bovenin verschijnt een groene streep. Heb je het fout, dan licht het juiste antwoord groen op, er komt geen water uit de gieter en bovenin verschijnt een rode streep.
 • Robots: Lees de opdracht en kies steeds uit drie antwoorden. Heb je het goed, dan laat de vragencomputer een groene glimlach zien en bovenin verschijnt een groene streep. Heb je het fout, dan licht het juiste antwoord groen op, de vragencomputer toont een verdrietig gezicht met een rode kleur en bovenin verschijnt een rode streep.
 • Laboratorium: Lees de opdracht en kies steeds uit drie antwoorden. Heb je het goed, dan zie je een groen wolkje in de buis en bovenin verschijnt een groene streep. Heb je het fout, dan licht het juiste antwoord groen op, je ziet een rode wolk in de buis en bovenin verschijnt een rode streep.

Verder kan je ook de resultaten bekijken. Je ziet dan van ieder kind welke oefeningen het heeft gedaan. Je ziet een gemiddelde score en totale speeltijd. Je ziet het aantal woorden die geoefend zijn en een percentage van elk niveau.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Ik vind het een geweldige app. De app biedt een andere manier van leren in plaats van het alleen maar maken van schriftelijke opdrachten. Er is veel keuze uit de verschillende opdrachten en ik vind het helemaal fijn dat er dan ook meerdere niveaus worden aangeboden. Leuk dat de kinderen bij het oefenen zelf  de verantwoordelijkheid krijgen om te kiezen hoeveel vragen ze zouden willen beantwoorden. Het is leuk om te zien wat de kinderen kiezen. Wat fijn dat je ook kan zien hoe het tot nu toe gaat. Je krijgt veel te zien! Welk niveau, hoeveel woorden, hoelang het kind heeft gespeeld, kortom veel kennis over de resultaten van het kind m.b.v. deze app.

Houd wel in gedachten dat hoewel de app prima zelfstandig te spelen is voor een kind, jouw inbreng als ouder toch erg belangrijk kan zijn. Zo keek ik met een kind mee en zag ik dat hij een foutje had. Ik hielp hem nogmaals met de regels (stam+t) en daarna had hij bijna alle antwoorden goed. Zo kon ik hem ook vertellen waarom “hij wilt” fout was, want hij raakte al bijna in de war!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a reply