You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Slaap Lekker! – app review

Slaap Lekker! – app review

Wat leert mijn kind van deze educatieve app:

  • Herhalen van herkenbare situaties van het dagelijks bedritueel.
  • Stimuleert luisterhouding en waarneming.
Doelgroep:
Van 2 – 4 jaar.
Het bedritueel van mijn zoontjes is iedere dag erg gezellig. Ze moeten zich eerst gaan klaarmaken door naar de w.c. of op het potje te gaan, daarna gaan we tanden poetsen. Als ze helemaal klaar zijn mogen ze allebei een boek uitzoeken (tenzij het boek erg lang duurt, dan mogen ze er maar 1). Nu kwam ik een leuke app tegen die helemaal bij ons bedritueel zou passen.
 Slaap lekker 1Slaap lekker 2  
 

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus
  • Mooie app.
  • Prachtige vertelstem.
  • Overzichtelijk
Min
  • Niks
De app
De verteller vertelt dat het tijd is om te gaan slapen. Alle mensen maken hun lichten uit om te gaan slapen, maar bij één boerderij zijn de lichten nog aan. Wil jij de lichten uitmaken? Raak één van de verlichte plekken aan om te zien welk dier zometeen gaat slapen. Raak het dier aan om het te laten bewegen. Zoek het lichtknopje en raak het aan om het licht uit te maken. Zo zijn er zeven schermen waarbij je de lichten uitmaakt.
Slaap lekker 3Slaap lekker 4

 

Mijn mening

De app ziet er leuk en mooi uit. De stem van de verteller past prima bij de doelgroep.
Het is ook erg schattig om mijn zoontje van twee te horen wanneer hij met zijn liefste stemmetje de dieren één voor één “slaap lekker” wenst.
Toen ik de app voor het eerst bekeek, vond ik het erg weinig. Na 7 interactieve schermen waarbij je alleen maar het lichtknopje aan hoeft te raken was de app alweer afgelopen, maar toen ik de app met mijn zoontje van 2 speelde, begreep ik pas goed dat het voor peuters erg ideaal zou zijn. Mijn zoontje kon goed begrijpen en overzien wat er van hem verwacht werd. Hij vond het heerlijk om de dieren te laten slapen.
Wanneer hij met de app aan de gang gaat, speelt hij de app minstens drie keer achter elkaar, zo leuk vindt hij de app! Het geeft dus helemaal niet dat het maar 7 schermen zijn, de app is juist daarom overzichtelijk en aantrekkelijk voor peuters en als ze de app meerdere keren achter elkaar spelen, dan biedt de app toch voldoende inhoud.

Slaap lekker 5Slaap lekker 6

*** Speciaal voor het nieuwe seizoen, biedt de app nu een winterthema***

 

Leave a reply