You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mus in het gips – e-book review

Mus in het gips – e-book review

Wat leert je kind

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Titel: Mus in het gips
Schrijver: Rian Visser
Illustrator: Alex de Wolf
Uitgeverij: Books2download

Doelgroep

7-9  jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

 

Het e-book

Je kan de tekst beluisteren door de luidspreker aan te raken in de menubalk bovenin. Je kan er zelfs voor kiezen of je zelf de bladzijden om wil slaan, of dat het automatisch moet gebeuren. Kies vervolgens: Begin met lezen.
De tekst wordt langzaam voorgelezen door logopediste en stemtherapeut Christine van Dreumel met tussen elk woord en elke lettergreep een korte pauze.

Mus in het gips 2 Mus in het gips 1

 

 

 

 

 

 

Het verhaal

Mus struikelt over een steen en breekt haar pootje. In het ziekenhuis ziet ze het bot op een foto. Mus mag zelf een kleur gips kiezen en haar pootje wordt gezet. Haas legt mus in een bed in het ziekenhuis en dan komt muis op bezoek. Mus laat zien hoe haar bed werkt. Ze zoeft omhoog en omlaag met haar bed. Muis wordt wel erg opgewonden en springt ook op het bed. Oei, als dat maar goed gaat?!

Mus in het gips 3

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

In het verhaal zien de kinderen wat er gebeurt wanneer je zo hard valt dat je een botbreuk hebt. Dat vind ik best leerzaam voor jonge kinderen.
Het verhaal is op rijm geschreven. Dat vind ik altijd wel erg leuk en zeer leerzaam voor kinderen!
Tijdens het voorlezen lichten de letters de letters op. Handig voor kinderen om mee te lezen.
De voorleesfunctie is echt bedoeld voor kinderen die aan het oefenen zijn met lezen. Mijn oudste zoon kan nu zelf lezen en hij vindt het erg prettig om te luisteren naar de stem. Voor de jongste heeft het geen nut en voor hem zet ik de voorleesstem uit en lees ik het zelf voor.
Je kan de pagina’s vergroten door twee vingers op het scherm te plaatsen en de vingers uit elkaar te bewegen. Dit vind ik wel fijn voor mijn zoontje, zodat hij de letters wat groter ziet terwijl hij zelf de tekst leest.
Mijn jongste zoon raakt het scherm graag aan. Tijdens het lezen is dat weleens vervelend, omdat hij zo per ongeluk naar een andere pagina gaat.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Leave a reply