You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

crazy trip – app review

crazy trip – app review

Vooral mijn jongste zoon van 2 jaar is een enorme autogek. Hij loopt bijna altijd wel rond met autootjes in zijn handen. Ze gaan zelfs mee naar bed. Vaak voel ik in mijn
jaszakken op zoek naar een sleutel of wat lippenbalsem en tover ik ineens autootjes uit mijn zakken.
Zodra ik een leuke auto app voor mijn zoontje tegenkom zet ik die dan ook gelijk op de iPad.

Doelgroep

2-5 jaar

crazy trip 8 crazy trip 3

 

 

 

 

 

 

Plus

  • Vrolijke app.
  • Weinig geschreven of gesproken taal in de app.
  • Ook de jonge kinderen kunnen de tandwieltjes per ongeluk verzamelen.

Min

  • Een plaatje van een verfblik i.p.v. een spuitbus.

De app.
Je begint het spel door je eigen auto (pick-up) mooi te maken. Geef je auto een leuke kleur door de auto over te spuiten.
Kies mooie wielen voor je auto. In het begin zijn veel leuke versieringen nog op slot. Die moet je dus zien vrij te spelen!
Start vervolgens je auto en ga op pad!

crazy trip 5 crazy trip 2

 

 

 

 

 

 

Rijd lekker door het landschap en spring met je auto om tandwielen te verzamelen en speel zo nieuwe versieringen vrij. Onderweg kom je steeds obstakels tegen en moet je opdrachten uitvoeren om weer verder te kunnen.

crazy trip 7 crazy trip 6

 

 

 

 

 

 

De opdrachten:

  • Band plakken en weer oppompen.
  • De juiste kleuren onthouden en namaken om de auto weer te kunnen starten.
  • Een brug bouwen door de kratten op de juiste plekken te plaatsen. Plaats ze kleur bij kleur.
  • Repareer de weg zodat de auto verder kan rijden door de juiste vormen te plaatsen.

crazy trip 4 crazy trip 1

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

De app klinkt lekker vrolijk en ziet er ook erg vrolijk uit.
Er wordt weinig gebruik gemaakt van geschreven of gesproken taal in de app. De app is geheel intuïtief in gebruik. Handig voor jonge kinderen dus!

Er zijn 44 levels, maar dat merk ik niet. Het lijkt gewoon 1 spelonderdeel te zijn. Wel krijg je steeds sterren als beloning en dat is dus het einde van een level, maar dat had ik eerst niet eens door.
Hoe verder je komt met de app hoe moeilijker de mini-opdrachten worden. Ze worden nooit echt heel moeilijk.

Gelukkig zijn er ook tandwielen die je meepikt terwijl je gewoon rijdt, want mijn jongste van 2 jaar kan nog niet rijden en springen tegelijkertijd. Zo krijgt ook hij nog wel wat tandwielen mee om weer nieuwe versieringen vrij te spelen. Naast het rijden en springen kan je ook de auto naar voren of naar achter kantelen. Daar kwam ik achter toen mijn auto op de kop lag. Naar voren en achter kantelen is ook erg handig bij het springen voor de tandwielen.

Om je auto een kleur te geven zie je een verfblik  met vlekken van jouw gekozen kleur. Hier had ik het liefst een spuitbus gezien want dat is ook het geluid wat je hoort wanneer je jouw auto een kleur geeft.

De app is vooral een leuk spel waarbij de korte opdrachten, aan het einde van een level, educatieve waarde hebben. De opdrachten worden steeds weer herhaald.

One Response to crazy trip – app review

  1. Heb de app vorige week geïnstalleerd en zelfs de oudere kinderen (6) vinden het een leuk spel! Voor de jongere is het nog moeilijk om het rijden en het springen te combineren, maar dit is opgelost omdat er ook voldoende tandwielen die je verdient als je gewoon rijdt. Een leuk spel voor kinderen die dol zijn op auto’s. De spelletjes tussen de levels door vinden ze ook erg leuk.

Leave a reply