You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Miniclub – app review

Miniclub – app review

Doelgroep

4-7 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

De app

Met de app oefent je kind met rekenen, rijmen en de namen van de kleuren.

Rekenen:
Er zijn 3 moeilijkheidsniveaus:

  1. Optellen t/m 20.
  2. Optellen boven de 10.
  3. Aftrekken onder de 10.

Bij niveau 1 moet je het aantal vissen naar de pelikaan slepen om zo het antwoord te geven. Bij niveau 2 en 3 zie je steeds vissen met antwoorden erop. Sleep de juiste vis naar de pelikaan.

miniclub 5 miniclub 4

 

 

 

 

 

 

Rijmen:

Je kind ziet steeds een plaatje in een piratenschatboek. Op tafel liggen steeds 3 plaatjes. Je kind moet kiezen welk woord op het woord in het boek rijmt. Het juiste plaatje moet naar het boek worden gesleept.

Er zijn 3 moeilijkheidsniveaus:

  1. Woorden als kaas en vaas.
  2. Woorden als knoop, siroop, slakken en takken.
  3. Niveau 3 doet het niet. Ik krijg geen plaatjes te zien.

miniclub 3

 

 

 

 

 

 

Kleurboek

Hier kan je kind spelen met kleuren. Je kind kan uit 9 kleurplaten kiezen. Wanneer je kind een kleur kiest, hoort je kind de naam van de kleur.

miniclub 2

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

De app ziet er leuk uit. De inktvis en de kreeft praten steeds erg leuk tegen de kinderen. Ze zijn mooi geanimeerd tijdens het praten. Dat maakt de app geweldig!

Rekenen:

Niveau 1 is al goed te spelen door 4 jarige kleuters. Je kind ziet een som en sleept dan de vissen één voor één naar de pelikaan toe. Zodra het juiste aantal is bereikt wordt de opdracht automatisch goedgekeurd. Je kan de som dus niet echt fout maken. Zolang je nog niet hebt gehoord dat het goed is blijf je gewoon meer visjes naar de pelikaan slepen. Aan de ene kant is het fijn dat je kind niet blijft steken wanneer die het antwoord niet weet, maar aan de andere kant is er dus ook een kans dat je kind helemaal niet aan het oefenen is met rekenen, maar alleen maar visjes aan het slepen is. Zo kan mijn jongste van 2 jaar dit onderdeel prima doen door lekker met de visjes te slepen totdat hij het juiste aantal visjes heeft bereikt en krijgt hij dan een nieuwe som om weer visjes te slepen. De app is natuurlijk ook niet voor hem bedoeld, maar zo kan ik wel zien dat wanneer mijn oudste zoon van bijna 5 dit onderdeel doet, ik niet zeker weet of hij echt aan het oefenen met rekenen is of dat hij ook alleen maar visjes naar de pelikaan toe sleept. Daarom heb ik met hem de afspraak gemaakt dat hij eerst de som uitrekent, dan het antwoord hardop zegt en hij daarna pas de visjes naar de pelikaan mag slepen om zo zijn antwoord te controleren.

Ook niveau 2 en 3 is prima te spelen door jonge kinderen, omdat je kind niet vast komt te zitten. Nu moet je kind een visje met het juiste antwoord naar de pelikaan slepen. Als je kind een visje met het verkeerde antwoord sleept, wordt het visje niet goedgekeurd en mag je kind een ander visje erheen slepen. In feite kan je kind eindeloos visjes blijven slepen totdat het juiste antwoord is gegeven. Daarom vraag ik me dus ook gelijk af of een kind echt bezig is met rekenen, of dat een kind gewoon blijft gokken totdat het juiste antwoord is gegeven. Ook hier zou ik het kind eerst de som hardop laten uitrekenen voordat er een visje gesleept mag worden.
Ik vind het jammer dat er ook weleens een -1 tussen de antwoorden zit. Naar mijn idee hoeven kinderen in de leeftijdscategorie 4-7 jaar nog niet vermoeid te worden met getallen minder dan 0.

Wanneer een antwoord goed is wordt de som nog even herhaald met het juiste antwoord. Dit vind ik geweldig! Zo krijgt je kind de som en het juiste antwoord nog eenmaal te zien en te horen. Dit is erg goed om je kind te helpen bij het automatiseren van de sommen.

Bezig zijn met de sommen wordt erg leuk gemaakt doordat zowel juffrouw inktvis als de kreeft tegen je kind praten. Dat maakt de app dan ook erg leuk om te spelen!

miniclub 1

 

 

 

 

 

 

Rijmen

Je kind wordt op een leuke wijze aangemoedigd om te rijmen tegen de rijmende piraten. Juffrouw inktvis geeft steeds de opdracht: “Wat rijmt er op…..?” Zo wordt deze oefening aangeboden door middel van plaatjes en door de opdrachten te laten horen. Dat is erg goed voor kinderen om iets te leren. Ik vind dit een leuke en zeker ook een waardevolle oefening voor jonge kinderen. Rijmen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Jammer dat niveau 3 het niet doet.

Kleurboek

Ik laat vooral mijn jongste zoon hier maar al te graag mee spelen! Zodra hij een kleur aanraakt hoort hij gelijk hoe we de kleur noemen. Thuis zijn we ook al bezig hem de kleuren te leren en hij vindt het erg moeilijk om ze te onthouden. Met deze app leert hij de namen weer op een andere wijze. Hij hoort de namen terwijl hij lekker aan het kleuren is op de iPad. Dit sluit dus perfect aan bij wat we thuis al op verschillende manieren proberen aan te bieden.

Leave a reply