You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kids Animal Puzzles and Games – app review

Kids Animal Puzzles and Games – app review

Mijn zoontjes houden van puzzelen. Vooral mijn jongste zoon is op het moment helemaal in de ban van puzzels. Hij vindt het heerlijk om op de iPad te puzzelen. Daarnaast proberen we hem ook puzzels aan te bieden die hij hier in de woonkamer op de grond in elkaar probeert te zetten. Hij vond het dan ook geweldig om deze app met mij uit te proberen!

Doelgroep

2-4 jaar

Kids! 1 Kids! 5

 

 

 

 

 

 

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

  • De app is mooi en schattig.
  • Achtergrond is levendig, maar donker om niet af te leiden.
  • Geweldige beloning na voltooien van de puzzels.

Min

  • Een puzzelstukje kan onbereikbaar raken.

De app

De app is gratis en bestaat uit 4 thema’s. De eerste twee thema’s zijn gratis. De overige twee thema’s zijn pas bruikbaar nadat je ze hebt gekocht. Laat ik daarom maar gelijk beginnen met een waarschuwing: Maak je apparaat kindvriendelijk zodat je kind de overige twee thema’s niet per ongeluk kan kopen! Een aankoop is gedaan voor je het weet! Hier heb ik beschreven hoe je jouw apparaat kindvriendelijk kan maken.

Je kind begint door een thema te kiezen en kiest vervolgens een puzzel. Ook hier kunnen sommige puzzels nog op slot zitten totdat ze worden gekocht.

Door een puzzel te voltooien speelt je kind een nieuwe mogelijkheid vrij. Je kind kan de puzzel nu aanraken om met de plaatjes te spelen.

Kids! 4 Kids! 2

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Ik vind de app mooi en schattig! De puzzels zien er lief uit en tijdens het puzzelen beweegt er van alles op de achtergrond. Om ervoor te zorgen dat de aandacht van je kind bij de puzzel blijft en niet te veel naar de achtergrond gaat is de achtergrond wat donkerder gemaakt tijdens het puzzelen.

Je kind wordt met deze app wel op een zeer bijzondere manier beloond na het voltooien van de puzzels. Zo kan je kind de visjes laten zwemmen en steeds meerdere vissen in het aquarium plaatsen. Door de vissen aan te raken maak je ze groter of kleiner. Deze optie gebruik ik om mijn kind te leren wat “groot” en wat “klein” is. Ook de woorden “groter” en “kleiner” zijn nu duidelijk uit te leggen. Als hij straks het tellen een beetje onder de knie krijgt kan ik deze optie ook gebruiken om te oefenen met tellen. “Plaats drie visjes in het aquarium”.
Vooral het springkussen is hier thuis favoriet. Mijn zoontje maakt eerst alle puzzels en probeert dan alle dieren op het springkussen te krijgen! Normaal gesproken puzzelt mijn kind gewoon om het puzzelen, maar nu ging hij wel heel heftig aan de slag om alle dieren op het springkussen te krijgen! Erg goed bedacht van de makers!

Kids! 3 Kids! 6

 

 

 

 

 

 

Ik kwam toch 1 minpuntje tegen. Soms kan mijn zoontje een puzzelstukje niet snel plaatsen. Hij laat het stukje dan op de plek staan en gaat verder met de overige stukken. Zo kan het weleens voorkomen dat alle overige stukken vastklikken op hun plek over het foutgeplaatste puzzelstukje. Het stukje is niet meer bereikbaar en hij kan de puzzel dus niet meer voltooien. Hij snapt dan ook niet waar dat stukje is gebleven en hoe hij dit op moet lossen of moet vermijden.

Als je de app erg leuk vindt, neem dan ook eens een kijkje op Polygon Plays. Daar vind je andere apps voor kinderen en hun blog over de beste kinderapps.

Leave a reply