You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Jokie – app review

Jokie – app review

Wij zijn hier thuis enorme fans van de Efteling. Jammer genoeg wonen we te ver weg om een abonnement te kunnen nemen, maar 2x per jaar zijn we toch wel ons gezin in de Efteling te vinden. Nu kunnen mijn kinderen hier thuis extra van de Efteling genieten met de nieuwe Jokie app. Zodra het warmer wordt gaan we weer naar de Efteling. Ik ben benieuwd of ze de attractie, Carnaval Festival die bij de app hoort, extra leuk zullen vinden!

Doelgroep:

Vanaf 2 jaar.

Jokie 6 Jokie 4

 

 

 

 

 

 

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

 • Simpele navigatie.
 • Geen reclames en geen toegang tot de AppStore of het internet.
 • Vrolijke muziekjes, geluidseffecten en animaties.
 • Stem is herkenbaar van de televisieserie.
 • Veel begeleiding en aanmoediging door de vertelstem.

Min

 • Niks.

De app:

De app hoort bij de attractie Carnaval Festival (Efteling).
De app biedt 8 interactieve spelletjes.

 • Pizza bakken: maak je eigen pizza. Je hoort welke ingrediënten het zijn als je ze aanraakt. Goed voor de woordenschat dus!
 • Spelen in de sneeuw. Lekker sneeuwballen gooien! Je hoort steeds wie je moet raken. Als je het goed doet hoor je: “Goed gedaan.” Heb je het fout dan hoor je niks. Zo gaat het door totdat je het goed hebt.
 • Verzorg het hondje Paco. Geef Paco te eten, speel met hem met de bal, laat hem lekker slapen en vergeet niet zijn poepjes op te ruimen!
 • Helpen in het circus: Raad het plaatje. Je ziet steeds de vormen van de plaatjes. Welk plaatje past op de vorm?
 • Op safari: Help Jokie de dieren te bekijken door het dier te maken. De dieren zijn in twee stukken gesneden. Maak de dieren door steeds de twee delen bij elkaar te zoeken.
 • Onder water duiken: Raak de plaatjes aan om leuke animaties te zien. Je kind krijgt steeds opdrachten: “Tel jij ook 1 oranje visje? Kijk daar is een schelp, zie jij deze ook? Tel jij ook 5 blauwe vissen?” Je kind is dus bezig met woordenschat en oefent de kleuren en het tellen van de dieren.
 • Op de boerderij: Geef de kippen eten door de grond aan te raken. Zie je een ei? Stop het ei in het mandje.

Jokie 3 Jokie 2

 

 

 

 

 

 

Mijn mening:

De app is lekker simpel. Als je de app opstart kom je gelijk in het hoofdmenu en vandaar ga je naar de opdrachten. De app is erg kindvriendelijk. Er is geen reclame en je kind kan niet vanuit de app naar de AppStore of het internet!

De app is lekker vrolijk door de muziekjes, geluidseffecten en de leuke animaties. De stem is ook erg leuk om naar te luisteren. Het is dezelfde vertelstem als in de televisieserie.

Kinderen krijgen veel begeleiding door middel van opdrachten. Als een kind aarzelt wordt de opdracht herhaald of krijgt een kind een nieuwe opdracht. De kinderen worden zoveel mogelijk bij de app betrokken door de opdrachten en aanmoedigingen. Als een kind in het hoofdmenu moeite heeft met kiezen, kiest de app voor het kind. Ook daarbij wordt het kind begeleid door de stem. Geweldig toch!

Mijn zoontjes vinden het enorm leuk om voor het hondje Paco te zorgen. Hierbij valt het op dat ze de aanmoedigingen erg belangrijk vinden. Mijn jongste zoon kreeg te horen dat hij heel goed voor het hondje zorgde. Mijn oudste vond het erg jammer dat “zij” vond dat hij niet goed voor het hondje zorgde omdat ze het niet tegen hem zei. Wat kan een aanmoediging in een app toch veel effect hebben!

Bij het circus worden de kinderen erg leuk beloond wanneer ze het plaatje goed hebben. Jokie doet dan een kunstje met het voorwerp. Zo helpen de kinderen in het circus door de juiste plaatjes aan te raken. Een enorm leuke opdracht!

Jokie 1

 

 

 

 

 

 

Tips:

 • Iedere werkdag zie je Jokie om 9:00 uur bij Telekids (RTL8) en in het weekend om 6:50 uur.
 • Een leuke kleurplaat van Jokie en Jet

 

 

Leave a reply