You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Professor Kim – Wat ontbreekt er? – app review

Professor Kim – Wat ontbreekt er? – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Waarnemen
 • Vergelijken
 • Visuele discriminatie (onderscheid maken tussen…..)

Doelgroep:

4 – 8 jaar

Met deze app kunnen kinderen hun visuele discriminatie oefenen. Visuele discriminatie is het onderscheid kunnen maken tussen letters. Voor sommige kinderen is dat heel moeilijk. Ze blijven letters met elkaar verwarren.
Kleuters oefenen dit vaak met plaatjes. Deze app is daar dus prima geschikt voor!
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Leuk en aantrekkelijk.
 • Simpel in gebruik.
 • Geen advertenties, geen in-app aankopen.
 • Juiste antwoorden lichten naderhand op.
 • Extra uitdaging in oefening 6.
 • 2 spelers!

Min

 • Als 1 kind antwoord heeft gegeven, krijgt de ander automatisch een kruisje.

De app

De app is geheel in het thema zee. Je bent in een onderzeeboot en je kijkt uit het raam naar buiten. Je ziet zeeschepsels en bijzondere objecten onder water. Op jouw onderzeebootscherm zie je dezelfde plaatjes plus 1 plaatje extra. Welk plaatje is dat? Oftewel, welk plaatje zie je niet in het water? Raak dat plaatje aan. Je doet dit steeds 5 keer. Als je het goed hebt verdien je een visje, heb je het fout dan krijg je een visgraat. Na 5 opdrachten krijg je het verdiende aantal punten te zien. Ook zie je hoeveel punten je in totaal hebt. Je hebt de punten nodig om meer oefeningen vrij te spelen. In totaal zijn er 6 oefeningen.

professor-Kim--wat-ontbreekt-er 1 professor-Kim--wat-ontbreekt-er 2

 

 

 

 

 

 

 

 

De biedt twee opties.

 • 1 speler
 • 2 spelers

2 spelers:

In het midden kijk je uit het raam van de onderzeeboot naar buiten. Aan beide kanten van het scherm heb je een onderzeebootscherm. 1 per persoon. Wie vindt het eerst het ontbrekende plaatje? Degene die het plaatje het eerst aanraakt krijgt een visje en verdient zo de punten. De andere speler krijgt een kruis. Als je het fout hebt krijg je een visgraat. De ander krijgt weer een kruis. Wacht dus niet te lang met antwoorden!

professor-Kim--wat-ontbreekt-er 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

De app zier er leuk en aantrekkelijk uit. De plaatjes bewegen door langzaam rondjes te draaien en er komen veel luchtbellen in beeld.

De app is simpel in gebruik. Zodra je een optie hebt gekozen, kies je welk opdracht je wilt gaan doen.

Er zijn geen in-app aankopen en geen reclames. Je kind kan niet zomaar de app uit anders dan de home knop indrukken.

Na het geven van een antwoord licht het juiste plaatje steeds op. Zo ziet je kind gelijk wat het juiste antwoord had moeten zijn. Het juiste antwoord licht ook op als je het goed hebt.

Oefening 6 biedt extra uitdaging. De plaatjes zijn dan donkerder gemaakt. Je kan nu niet puur op de plaatjes afgaan. Je moet nu ook goed naar de vormen van de plaatjes kijken.

Vooral de 2 spelers optie is erg leuk! Je kan nu lekker tegen elkaar spelen. Dat geeft het spel toch echt iets extra’s!

Jammer dat de andere speler een kruis krijgt terwijl de ene speler een fout heeft gemaakt. Het zou logischer zijn als speler 1 een kruis krijgt en speler 2 nog de kans krijgt te antwoorden en zo nog een visje te verdienen.

Leave a reply