You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Amelia and Terror of the Night

Amelia and Terror of the Night

Laatst kwam ik dit leuke en interactieve prentenboek tegen in de AppStore.
Ik was gelijk onder de indruk van de app, omdat ik het zo prachtig vond! 

De app bestaat uit een verhaal over Amelia en haar vrienden.
Een van de vrienden, de schildpad, komt ‘s avonds in aanraking met het gemene wezen “Whine”. 
Whine verzamelt zielen en steelt de ziel van de schildpad. 
Help Amelia en haar vrienden om de schildpad te redden.

Ik heb besloten om geen review van de app te schrijven, omdat de app in het Engels is en ik me vooral op Nederlandstalige apps richt, maar omdat ik de app toch zo bijzonder vond, wilde ik jullie er wel van op de hoogte brengen.
Vooral voor de kinderen in groep 7 en groep 8, die dus al Engels leren op school, zou deze app wel erg leuk kunnen zijn. 

Ik heb de app niet met mijn zoontjes (bijna 3 jaar en 5 jaar) uitgeprobeerd, omdat ik sommige pagina’s aan de enge kant vond voor ze. Voor kinderen vanaf 10 jaar zou dit juist spannend kunnen zijn.

Amelia and the terror of the night 1

Amelia and the terror of the night 2

 

 

 

 

 

 

Waarom ik de app zo prachtig vind:

  • De app ziet er prachtig uit. Doet me aan kunst denken, zo mooi vind ik de scenes.
  • De illustraties roepen emoties op: leuk, vrolijk, zielig, eng, vriendschap, samenwerking, moed, enz.
  • De illustraties bieden veel interactie. Raak de personages aan en hoor steeds wat ze te zeggen hebben. Ze hebben bij iedere aanraking weer wat nieuws te zeggen. Met stippellijnen zie je vormpjes in de illustraties getekend. Onder die vormpjes valt dus weer veel te ontdekken! Kijk maar wat de beesten onder de grond, of juist in de bomen doen. 
  • Er zijn steeds 3 sterren te verdienen bij de illustraties. Zie je een gouden ster? Raak die gauw aan om zo een gouden ster te verdienen. Vind alle sterren om zo een geheime scene aan het einde van het verhaal vrij te spelen.
  • Naast het verhaal kom je ook kleine spelletjes tegen zoals, boter-kaas-en-eieren, kikkergezang onthouden en naspelen, enz.

Wil je de app eerst zelf bekijken en even door je kind laten uitproberen? Download dan de gratis versie van de app. Vergeet alleen niet om je iPad kindvriendelijk te maken zodat je kind niet de volledige versie zonder jouw toestemming koopt!

Gratis versie:

 

Betaalde versie:

 

 Amelia and the terror of the night 3 Amelia and the terror of the night 4

Leave a reply