You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kinderliedjes #1 – app review

Kinderliedjes #1 – app review

Gastreview
Deze gast review is geschreven door Eveline Kaleveld

Website: kleutersdigitaal.nl

Twitter: @evelinekaleveld of @kleutersdigi

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Zingen van diverse kinderliedjes
 • Onthouden van diverse kinderliedjes

 Doelgroep:

Vanaf ongeveer 1,5 – 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Bekende kinderliedjes.
 • Animaties.

Min

 • Geen meezing versie van de liedjes.
 • Navigatie tussen de liedjes is niet echt praktisch.

De app:

De liedjes in de app worden door een kindkoor gezongen. En begeleid door muziek.

Er zijn 10 kinderliedjes te weten:

 1. De wielen van de bus
 2. Poesje Mauw
 3. Berend botje
 4. Papegaaitje leef je nog
 5. Lang zal ze leven
 6. Twinkel Twinkel Kleine ster
 7. Hoedje van papier
 8. Hop paartje hop
 9. Hansje pansje kevertje
 10. Humpty dumpty

 Voor dat je gaat luisteren naar de liedjes kun je een aantal elementen van de app instellen. Dit doe je door op meer te klikken in de linker bovenhoek.

meer - afbeelding

 •  Meelopende songteksten; de tekst van het liedje wordt dan onderin de app in beeld gebracht. Je kunt er ook voor kiezen om deze optie uit te schakelen.
 • Toon pijltjes: om naar het volgende nummer te gaan moet je op een pijltje drukken. Je kunt er zelf voor kiezen om deze pijltjes wel of niet te tonen.
 • Baby modus: Elk liedje kent diverse animaties door op voorwerpen te klikken komen de animaties tevoorschijn. Voor babys of jonge kinderen kan deze app de animaties zelf afspelen zoals in een filmpje. Het wordt dan een soort youtube filmpje.

kinderliedjes 5

Elk liedje heeft diverse animaties. Bijvoorbeeld bij het liedje van de wielen van de bus. Er wordt op een gegeven moment gezongen: “de deuren van de bus gaan open en dicht” Je kunt dan ook echt de deuren van de bus open en dicht doen.

Of er wordt gezonden: “De wissers van de bus gaan heen en weer als de bus gaat rijden.”. De wissers kun je dan heen en weer doen.

Vervolgens wordt er gezongen: “De lampen van de bus gaan aan en uit als de bus gaat rijden”.  De lampen kun je dan aan en uit doen.

Je hoort ook dat er gezongen wordt: “De toeter van de bus zegt toet toet toet als de bus gaat rijden.”. De toeter die aan de buitenkant van de bus zit kun je dan laten toeteren.

kinderliedjes afbeelding

Daarna wordt er gezongen: “De mensen in de bus gaan op en neer als de bus gaat rijden.:. De mensen die in de bus zitten kun je op en neer laten bewegen.

Als laatste hoor je zingen: “De buschauffeur zegt dag dag dag als de bus gaat stoppen.” Je kunt dan de hand van de buschauffeur laten zwaaien.

Als je de baby versie gebruikt hoef je niet zelf de animaties te laten bewegen. Het liedje wordt dan als een soort van youtubefilmpje afgespeeld en de animaties zijn zichtbaar zodra er over wordt gezongen in de tekst.

kinderliedjes 3 kinderliedjes 4

Mijn mening:

Ik vind het een leuke uitnodigende kinderapp. De liedjes worden heel duidelijk door het kinderkoor gezongen. En de muziek is heel duidelijk te horen. Ik verwacht ook zeker dat mijn kleuters dit na verloop van tijd mee kunnen zingen.

Ook het feit dat er verschillende animaties in zitten maakt de app aantrekkelijk voor kinderen. Je kunt namelijk ook gewoon in de plaat klikken en dan kijken wat er gebeurt.

Ik zou het zelf nog wel leuk vinden als er een meezing versie van de liedjes gekozen kan worden. Dat je dus wel de muziek hoort maar dat er niet gezongen wordt. Kinderen vinden het namelijk erg leuk om mee te zingen met de muziek!
Ook zou het handig zijn dat er een eenvoudig overzicht van de liedjes in de app komt. Want nu moet je met de pijltjes door de liedjes heen zappen voor je weet welke liedjes er in de app zitten. Dat is niet erg. Maar als je specifiek een liedje wil oefenen met kinderen is het handig dat je snel naar dit liedje kan navigeren.

 

 

Leave a reply