You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Moji Klok Trainer Nederlands – app review

Moji Klok Trainer Nederlands – app review

 

 

Gastreview
Deze gast review is geschreven door Eveline Kaleveld

Website: kleutersdigitaal.nl

Twitter: @evelinekaleveld of @kleutersdigi

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Analoog klokkijken

–          Hele uren
–          Halve uren
–          Kwart voor en over
–          Vijf voor en over
–          Tien voor en over

  • Goed luisteren wat er van hem/haar gevraagd wordt.

Doelgroep:

6 tot 8 jaar.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

  • Duidelijke structuur bij het aanbieden van de oefeningen.
  • Eenvoudig te bedienen interface.
  • Zowel zonder als met geluid te spelen.
  • Eenvoudig in te stellen.
  • Aan het begin van de app kan altijd de actuele tijd worden uitgesproken.

Min

  • Geen minpunten.

De app

De app Moji Klok is er op gericht kinderen te leren klokkijken.
Het eerste scherm wat je ziet is het volgende:

Moji kloktrainer 9

Je ziet hier de actuele tijd. Door op het luidsprekertje te klikken wordt de actuele tijd uitgesproken. Daarbij spreekt de app de tijd heel secuur uit. Want hier is het 8 minuten voor 10.
Door op het verder teken te klikken kom je in het volgende scherm uit:

Moji kloktrainer 8

In de linker bovenhoek is in dit overzicht altijd de actuele tijd zichtbaar. Je weet dus praktisch altijd hoe laat het is. Je kunt in dit overzicht ook precies zien welke oefeningen je gedaan hebt en welke niet. Als je een oefening hebt gedaan en afgerond verdwijnt het slotje. Als je op het radartje klikt kom je in het instellingenvenster terecht.

Moji kloktrainer 2

Je kunt er dan voor kiezen om alle spellevels opnieuw met een slotje te doen zodat een andere leerling of kind opnieuw alle levels kan spelen en unlocken. Ook kun je hier de slotjes weg halen om zo iemand vrij te laten kiezen met welk level hij/zij aan de slag gaat.

We gaan eens bekijken wat voor oefeningen er zijn

Elke keer stelt de app je een vraag. Bijvoorbeeld: “zet de klok op acht uur”. Je moet dan zelf aan de wijzers van de klok gaan draaien om zo de klok op acht uur te krijgen. Als je op de knop OK drukt dan wordt je antwoord gecontroleerd. Is je antwoord goed dan komt er een vogeltje op de lijn zitten of als er al 6 vogeltjes zitten dan krijgen de vogeltjes een hoofddeksel op. Is je antwoord niet goed dan gaat er een vogeltje of hoofddeksel van de vogeltjes af. En de klok laat zien hoe je de wijzers wel had moeten zetten zodat de gewenste tijd gezet wordt. Als je alle antwoorden meteen in een keer goed geeft dan heeft elk level 12 oefeningen.
Als je op het luidsprekertje drukt wordt de vraag die je gesteld wordt nogmaals herhaald. En met het pijltje terug ga je terug naar het beginscherm waar je het overzicht krijgt.

Moji kloktrainer 3

 

Het eerste level is er op gericht om je te laten oefenen met de hele uren. Je krijgt allemaal vragen die over hele uren gaan. Bijvoorbeeld ‘zet de klok op acht uur’.
In het tweede level van de app worden hele en halve uren met elkaar gecombineerd. De ene keer krijg je een vraag over halve uren en de andere keer over hele uren.

Moji kloktrainer 4

In het derde spel wordt er geoefend met kwart over en kwart voor. Hier wordt puur en alleen met kwart over en kwart voor geoefend.
Hier worden dus geen combinaties met hele of halve uren gemaakt.

Moji kloktrainer 5

In het vierde spel wordt er geoefend met vijf voor vijf over en tien voor en tien over. En dat alles in combinatie met het hele uur.
Er worden dus vragen gesteld in de trant van “zet de klok op vijf over twee”

Moji kloktrainer 6

In het vijfde spel wordt er gewerkt aan vijf voor, vijf over, tien voor, tien over en dat in combinatie met het halve uur. De vragen worden dan gesteld in de trant van: “zet de klok op tien over half tien”.

Moji kloktrainer 7

In de laatste oefening van het spel worden alle elementen van het klokkijken samengevoegd. Je zult dan opdrachten moeten maken over hele uren, halve uren, kwartieren, vijf voor, vijf over en tien voor en tien over.
Als je uiteindelijk alle opdrachten afgerond hebt krijg je een groot beloningsscherm te zien:

Moji kloktrainer 1

 

Mijn mening

Ik ben erg te spreken over deze app. De app geeft op een hele gestructureerde manier gestalte aan oefenen van analoog klokkijken. Doe je het goed dan komt er een vogeltje of krijgt het vogeltje een hoofddeksel. Doe je het niet goed dan gaat er iets weg en wordt het juiste antwoord getoond. En krijg je gewoon weer een nieuwe vraag om vogeltjes of hoofddeksels te verdienen.

De volgorde van aanbieden is wat mij betreft ook prima. Eerst de hele uren, dan de halve uren en dan vervolgens de kwartieren.

Het bedienen van de app is ook zeer eenvoudig. De knoppen bedien je bijna intuïtief.

Wat ik verder heel prettig vind voor in de klas is dat de tijd die je moet neerzetten op de klok gesproken wordt. Maar ook gewoon onder in het beeld getypt staat. Het geluid kan je dan ook uitzetten als je er in een klas zonder koptelefoon mee werkt.

 

Leave a reply