You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De Beterweterboekeneter – leuk kinderboek

De Beterweterboekeneter – leuk kinderboek

 

 

Gastreview
Deze gast review is geschreven door Eveline Kaleveld

Website: kleutersdigitaal.nl

Twitter: @evelinekaleveld of @kleutersdigi

Wat leert je kind

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.
  • Begrijpend luisteren
  • Zich inleven in een verhaal

Prentenboeken voorlezen in mijn klas vind ik erg leuk om te doen. Vooral omdat er vaak mooie prenten in verwerkt zitten. Voorlezen vanuit een app doe ik eigenlijk niet zo vaak. Maar toen iemand mij attendeerde op deze app kwam daar verandering in!

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Doelgroep:
4 – 7 jaar

Prijs: gratis

Het iBook

Het eerste wat je moet doen is iBooks openen op je iPad. Je krijgt dan een overzicht te zien van alle iBooks die je op je iPad bezit. Het boek staat dan tussen de andere iBooks.

de-beterweterboekeneter-5

Dit is de voorkant van het boek. En dus eigenlijk het eerste wat je tegen komt bij dit iBook. Zodra je in het boek begint te ‘bladeren’ valt je meteen op dat elke pagina voorzien is van een prachtige illustratie. 

de-beterweterboekeneter-3

Het verhaal van de Beterweterboekeneter gaat over Jools. Het is bedtijd voor Jools. En natuurlijk hoort daar een voorleesverhaal bij! Alleen het boek De kaastronauten is niet te vinden. Daarom wordt Jools voorgelezen uit een ander boek. 
Als Jools bijna in slaap is dan schrikt ze plotseling wakker. Er komt een geluid onder haar bed vandaan. Daar maakt ze kennis met de Beterweterboekeneter. 

 

Jools maakt kennis met de Beterweterboekeneter. Hij geeft haar steeds stukjes van pagina’s uit boeken. En als ze deze eenmaal doorslikt gebeuren er bijzondere dingen! de-beterweterboekeneter-1
Jools komt dan terecht in de pagina uit het boek! Alles uit het boek gaat om haar heen leven, en ook Jools maakt deel uit van de pagina. Maar zodra je de prop doorslikt kom je weer terug in de gewone wereld. 

 

Maar dan krijgt Jools ruzie met de Beterweterboekeneter. Want hij wil aan haar boek De kaastronauten beginnen! Hoe dit verder gaat lees je in het boek de Beterweterboekeneter!

de-beterweterboekeneter-2 de-beterweterboekeneter-4

 

De navigatie binnen dit iBook is eenvoudig. Als je naar een volgende pagina wil “swipe” (=veegbeweging) je gewoon over het scherm en ga je naar de volgende pagina. Als je een keer kort tikt op het scherm komt er een zwarte balk aan de bovenkant van je iPad, dit zie je op het linker plaatje hier boven.
Door op Bibliotheek te tikken kom je weer in de bibliotheek terecht. Als je op het tekentje met de streepjes tikt dan kom je terecht in het overzicht wat je op het plaatje aan de rechterkant ziet. Je kunt dan heel snel door alle pagina’s heen scrollen. 
Verder kun je notities bij de pagina’s maken. Deze kun je zien als je op het plaatje met het witte vierkantje tikt.
Als je op het zonnetje tikt dan kun je de helderheid van het iBook aanpassen. Door op het loepje te tikken kun je zoekwoorden ingeven. Je zoekt dan in het gehele boek naar bepaalde woorden. Rechts staat nog een vierkantje. Met dit vierkantje kun je bladwijzers toevoegen. 

Mijn mening

Wauw wat een prachtig iBook! Het boek bevat prachtige plaatjes. Het verhaal dat verteld wordt in het boek spreekt erg aan bij de kleuters in mijn klas. Ze zaten op het puntje van hun stoel, want wat ging Jools nu weer voor avontuur beleven samen met de Beterweterboekeneter! Een mooi bijkomend voordeel vind ik dat de app gratis is! Er zijn maar weinig gratis kinderboeken iBooks super dus!
De navigatie binnen de app is zeer eenvoudig. Echter is het wel een app welke een kind echt samen met zijn/haar ouder/juf moet gaan bekijken. Alleen kun je eigenlijk alleen maar naar de plaatjes kijken. 

 

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Leave a reply