You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De coole cowboy – Enorm leuk om samen te lezen omdat je allebei een rol speelt!

De coole cowboy – Enorm leuk om samen te lezen omdat je allebei een rol speelt!

 

Lezen is goed voor de taalkundige ontwikkeling van kinderen. Kinderen die veel lezen halen op school vaak betere resultaten, ze kennen meer woorden en weten meer over de wereld, omdat ze dat allemaal lezen in de boeken. Hier zullen jullie het allemaal vast wel mee eens zijn.

Nu de problemen in de praktijk:

  • Sommige kinderen hebben geen zin om te lezen.
  • Vind maar de juiste boeken voor je kind, zodat je kind maar wat graag het boek pakt om te lezen.
  • Je kunt het als ouder niet altijd opbrengen om iedere dag met je kind te oefenen met lezen, terwijl je het wel graag zou willen.

Wel dan hoop ik dat dit boek een leuke tip zal zijn!

Vandaag wil ik je kennis laten maken met het boek De coole cowboy.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Tot nu toe gebruikte ik het boek altijd als voorleesboek. Mijn zoontjes vinden het boek echt geweldig! Ik vond het boek altijd al ideaal, omdat het niet zou uitmaken of ik zoontjes of dochtertjes had of een dochtertje en een zoontje.
Het boek gaat over een jongetje en een meisje die er heerlijk op los fantaseren! Het jongetjes is de cowboy en zij is een prinses en samen fantaseren ze een leuk verhaal bij elkaar.

Vandaag klom het boek in mijn aanzien om de volgende reden. Mijn zoontje van 5 jaar pakte het boek omdat hij wilde dat ik eruit ging voorlezen. Hij opende het boek en begon vervolgens zelf eruit te lezen!
Dit vond ik zo geweldig dat ik net zo lang bleef treuzelen totdat hij ophield met lezen en vroeg of ik nu eindelijk kwam voorlezen.
Ik vertelde hem toen maar dat ik expres aan het treuzelen was omdat ik zo lekker naar hem aan het luisteren was en ik wilde niet dat hij op zou houden.

Toen gingen we het boek samen voorlezen. Hij las alles over de cowboy en ik over de prinses en dit kon ook, want de tekst bestaat uit de dialoog tussen het jongetje en het meisje en alle regels tonen eerst een cowboyhoed of een prinsessenmuts, zodat je precies kan zien wie er aan de beurt is om wat te lezen. Het was erg leuk om zo steeds om en om voor te lezen en dat het duo lezen ook nog eens het verhaal versterkt!
Kinderen die lezen niet zo leuk vinden zouden dit boek misschien wel kunnen waarderen omdat je steeds om en om leest en dat is leuk en gezellig.

de-coole-cowboy-1de-coole-cowboy-2

Ik vind dit boek zeker weten een aanrader! Wat was ik trots toen ik hem een woord als dichterbij hoorde oplezen zonder enig hulp van mijn kant!

 

Leave a reply