You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Klasbord – app review

Klasbord – app review

 

Doelgroep
Leerkrachten en ouders

Mijn videoreview

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Gratis app.
 • Houd ouders op de hoogte over de klas.
 • Afgeschermd en veilig.
 • Maak een foto en deel het gelijk met ouders.
 • Stel een vraag aan ouders.
 • Leerlingen uit hogere groepen kunnen ook berichten plaatsen als je dat wilt.
 • Blijf als ouder altijd op de hoogte over de schoolzaken van je kind.

Min

 • Niks.

De app
Klasbord is een app om de communicatie tussen leerkrachten en ouders leuk en makkelijk te maken. Met de app kunnen leerkrachten, ouders direct op de hoogte houden van de activiteiten in de klas.
Leerkrachten sturen snel en gemakkelijk foto’s, berichten en oproepen of vragen.
Ouders en evt. opa’s en oma’s ontvangen de berichten via de app of per email.

Wanneer je de app opstart begin je met het maken van een account. Vul je gegevens in en maak een wachtwoord aan. Leerkrachten kunnen zo een klas aanmaken. Ouders kunnen de unieke klascode invullen die ze van de leerkracht hebben gekregen om de klas te volgen.

Als je voortaan de app opstart zie je gelijk de berichten die geplaatst zijn.

klasbord-1

Links bovenin het scherm (Zie plaatje hierboven) zie je een icoontje met 3 strepen. Raak het aan om het menu te zien.

 • Nieuwsoverzicht (de berichten)
 • Profiel (voeg evt. een foto toe)
 • Klasbeheer (Heb je meerdere kinderen? Volg hier meer klassen. Ben je leerkracht in meerdere klassen? Beheer hier meerdere klassen.)
 • Instellingen
 • Uitloggen

Voor leerkrachten:
Rechts bovenin het scherm zie je een icoontje (vierkantje + potlood). Raak het aan om een bericht te maken. Heb je net geknutseld met de klas en wil je de ouders het resultaat laten zien? Maak een mooie foto en schrijf wat de opdracht was en plaats het bericht. Is er volgende week een speciale activiteit en heb je 2 ouders nodig om je te helpen? Plaats een oproep en maak maximaal 2 antwoorden aan waarop ouders kunnen reageren. Bekijk in 1 overzicht welke ouders mee kunnen helpen.

Bepaal zelf wie de klas kan volgen, zodat jouw berichten niet door vreemde mensen bekeken kunnen worden. Alleen de betrokken geef je toegang tot jouw berichten van de klas.

Voor ouders:
Bekijk en lees wat er in de klas speelt. Wat heeft de klas en of je kind vandaag gedaan? Bekijk het bericht, geef het een toppie (een soort “like”), reageer op de berichten.
Heb je geen tablet of smartphone? Geen probleem, je kan de berichten ook via de mail ontvangen!

Mijn mening

De app is gratis te downloaden.

Klasbord is een leuke wijze om ouders op de hoogte te houden over hun kinderen. Als je zelf al actief bent op Twitter en Facebook, dan ben je bekend met deze wijze van Social Media.
Het is afgeschermd, jij beslist als leerkracht wie er lid van de groep kan worden.

Het is leuk om een meteen een foto te maken in de klas en die te delen met ouders. Denk daarbij aan werkstukjes, spreekbeurten, creawerkjes en speciale momenten.

Je kan ouders ook een vraag stellen. Vooral als het gaat om een hogere groep, zie je ouders niet meer bijna dagelijks in de klas. Stel nu een vraag en ontvang via de app antwoord.
Ook kan je als leerkracht ervoor kiezen hoe ouders kunnen reageren op een bericht. Mogen ze een “toppie” (een pluim) geven of mogen ze commentaar plaatsen?

Leerlingen uit hogere groepen kunnen ook zelf een berichtje op Klasbord zetten. Leuk als ze net een groepsopdracht, een spreekbeurt of een andere activiteit hebben gedaan.

Zelf heb ik twee zoontjes die weinig vertellen van hun schooldag. Iedere dag weer probeer ik een verhaal over hun dag te horen te krijgen, maar ondanks al mijn pogingen vertellen ze niet zoveel.
Ik denk dat als de leerkrachten van mijn zoontjes berichten en foto’s zouden plaatsen via Klasbord ik gerichter met mijn kinderen een gesprek zou kunnen voeren over hun schooldag en het vertellen voor hun dan ook makkelijker en leuker maakt.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Leave a reply