You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mini-U: The Kitchen – Appreview

Mini-U: The Kitchen – Appreview

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Gericht leren kijken
 • Strategisch zoeken
 • Zelf ontdekkingen doen
 • Analytisch vermogen ontwikkelen
 • Bevorderen van praktisch denken
 • Kleuren mengen
 • Muzikale expressie

Doelgroep

3 t/m 6 jaar


Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Mooie, leuke en speelse app.
 • Weinig tekst in de app.
 • Als je de app samen speelt heb je leuke mogelijkheden om te werken aan woordenschat.
 • De opdrachten zijn leuk vorm gegeven en erg leerzaam voor jonge kinderen.
 • leuke reacties van de keukenapparaten.

Min

 • Niks.

De app

De app biedt 6 opdrachten:

The-Kitchen-8 The-Kitchen-7The-Kitchen-6 

 • Ontbijt maken: Zoek de juiste spullen bij elkaar voor het ontbijt. Kijk goed naar de wensen van het dienblad.
 • Italiaanse chef: Plaats  al het pasta op de juiste plek en geef ze dan de juiste kleur.

The-Kitchen-2 The-Kitchen-3

 • Mixer: Maak het drankje. Let op de kleur van het gewenste drankje. Kijk goed naar de kleuren van de etenswaren. Hoe kan je de juiste kleur mengen?
 • Muziek: Maak zelf muziek met de apparaten, voorwerpen en dieren in de keuken.

The-Kitchen-5 The-Kitchen-4

 • Sorteren: Welke boodschappen zijn eetbaar en welke zijn niet eetbaar?
 • Koelkast: Welke producten horen in de koelkast. Plaats ze maar in de koelkast.

Mijn mening

De app is leuk en aantrekkelijk en ik merk aan mijn zoontje dat hij gelijk zin heeft om ermee aan de slag te gaan.

In de app wordt weinig gebruik gemaakt van tekst. Dat maakt dat de app prima te begrijpen is voor kinderen.
Wel worden er veel plaatjes van keukenvoorwerpen, apparaten en etenswaren aangeboden, wat maakt dat de app goed in te zetten is om samen met je kind aan woordenschat te werken. Laat je kind maar benoemen wat het ziet. Zo ontdek je ook snel wanneer je kind een woord nog niet kent.

Ontbijt maken: Deze opdracht is een zoekplaat, maar het is enorm leuk vormgegeven. Je kind is bezig het ontbijt te maken en helpt het dienblad om de juiste spullen te vinden. Zoekplaten zijn erg leerzaam, omdat je kind daarmee leert om gericht te kijken,

Sorteren:
Wat heeft mijn zoontje een plezier terwijl hij niet-eetbare producten voert aan het monstertje. Hij kijkt en lacht er stout bij terwijl hij hem een verfblik voert. Daarna vraagt hij bij elk product: “Kan hij dit opeten?” En blij roept hij uit: “Ja hij vindt het lekker!” Of: “Nee, hij vindt het niet lekker!”
Of hij de opdracht wel of niet juist uit voert maakt niet uit, want de producten eindigen toch op de juiste stapel, waardoor mijn zoontje er wel een goed beeld van krijgt. Het monstertje accepteert blij de eetbare producten en de niet eetbare producten gooit hij op de andere stapel. Dit vindt mijn zoontje juist zo leuk!

Jonge kinderen puzzelen graag met de silhouetten, alleen wordt het nu leuker vormgegeven en is het niet gepresenteerd als een puzzel op zich, maar als een spel waarin een kind aan het puzzelen is. De koelkast is een personage en reageert ook tijdens het inpakken van de koelkast.
Hetzelfde geldt bij het plaatsen van de verschillende pasta soorten. Je kind oefent op een speelse wijze om gericht te kijken. Plaats eerst al het pasta op de juiste plek. Kijk goed naar de vormen. Daarna krijg je een voorbeeld te zien en moet je die na kleuren.
Leuk dat je kind ook steeds beloond wordt met Italiaanse complimenten.

Kinderen leren dat je niet alleen maar muziekinstrumenten nodig hebt om muziek te maken. Je kan ook muziek maken met de voorwerpen die in de keuken aanwezig zijn. Bij de oefening in de app klinkt het resultaat al gauw erg leuk (hoewel mijn man het soms wel een lawaai vindt).
Raak simpelweg de plaatjes aan en hoor het effect. Je kan zien welke plaatjes op dat moment muziek maken, doordat er een grijze kleur omheen verschijnt. Dat maakt het makkelijk voor je om de plaatjes naar wens aan en uit te zetten. Het zou leuk zijn voor je kind wanneer je n.a.v. deze oefening ook echt naar de keuken gaat en bijvoorbeeld potten, pannen, bekers, lepels, enz. pakt en samen muziek gaat maken. Leuke muziekles om samen te doen!

Leer kleuren mengen door middel van een spel. Je kind denkt dat het de mensen moet bedienen, terwijl je kind in het echt leert hoe het de juiste kleuren moet mengen. Mijn zoontje van 3 heeft nog niet veel ervaring met kleuren mengen. Hij leert van deze app te mengen. Ik vind deze oefening ook nog erg lastig omdat er ook verschillende tinten van een kleur zijn. Blij roept mijn zoontje voor zich uit wanneer hij een kleur juist heeft gemaakt.
Of hij nou veel fouten gemaakt heeft of niet, hij wordt aan het einde toch beloond met een leuke animatie wanneer de glazen op zijn.
Wel is hij heel eerlijk tegen zichzelf en vraagt mij of de mixer vindt dat hij het goed heeft gedaan en geeft dan zelf aan dat het niet goed ging.

Leave a reply