You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Noa’s sterren

Noa’s sterren

 

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Manon van der Kooi
Twitter: @manonvdkooi

Wat leert je kind van deze app:

 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Op een interactieve manier een prentenboek beleven
 • Stimuleren van de fantasie door de illustraties

Titel: Noa’s Sterren

Schrijver + Illustrator: Hanneke van der Meer
Doelgroep: 0 – 5 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus:

 • Leuk verhaal
 • Mooie vormgeving
 • Aantrekkelijke illustraties
 • Interactieve animaties
 • Duidelijke voorleesstemmen
 • Gebruiksvriendelijke navigatie
 • Extra spelelement knutselen
 • Kindvriendelijk

Min:

 • Niks

De app:

Na het eerste interactieve prentenboekje over Noa & Kapoen, is er nu een nieuw verhaal met Noa in de hoofdrol! Zodra het startscherm van de app wordt getoond, is de eerste indruk meteen goed. De illustraties en het geluid van krekels op de achtergrond zorgen voor een aantrekkelijke, dromerige sfeer die past bij dit digitale prentenboek. Ook zijn er al interactieve animaties op dit scherm te ontdekken!

Het menuscherm bestaat uit een aantal opties. Zo kan de taal ingesteld worden (Nederlands of Engels) en wordt de mogelijkheid geboden om dieper in het boek te beginnen door een pagina te selecteren. De muziek kan ook uitgezet worden, net als de voorleesstemmen, zodat je zelf je kind kunt voorlezen.

Noa's-sterren-1     

Het verhaal

Midden in de nacht vliegt het elfje Ida tussen de sterren en doordat zij nogal een klunzig elfje is, botst zij tegen de sterren waardoor deze pardoes naar beneden kukelen. Gelukkig is daar Noa, het meisje met de oranje jurk en de bos vrolijke krullen, die alle sterren zal proberen te verzamelen en daar heeft zij wat hulp bij nodig!

Noa's-sterren-2

De duidelijke verstaanbare voorleesstemmen, ingesproken door professionele acteurs, lezen rustig voor en doordat de zinnen in beeld verschijnen, kan je kind meelezen.

Elke bladzijde van dit prentenboek bevat leuke animaties die in beweging komen en geluid maken zodra je deze aanraakt. Lukt het niet om ze allemaal te ontdekken? Geen probleem, rechts onder wordt de mogelijkheid geboden om de interactieve elementen op te lichten!

Je kan gemakkelijk door de pagina’s bewegen door op de omkrullende paginahoeken tikken of over het scherm te vegen. Een erg leuk detail is dat je tijdens het navigeren ook daadwerkelijk het geluid hoort van het omslaan van een bladzijde in een boek.

Noa's-sterren-3

Dieper in het verhaal wordt aan je kind gevraagd om Noa te helpen bij het verzamelen van de sterren. Dit kan door handelingen te verrichten zoals het aantikken van sterren of deze te slepen naar het lantaarntje van Noa. Mocht je kind hier niet uitkomen en hij/ zij wilt naar de volgende bladzijde, dan zegt de stem “Je moet Noa helpen voor je verder gaat” en vervolgens verschijnt er een handje die voordoet wat er gedaan moet worden om Noa te helpen.

Mijn mening:

Noa's-sterren-4

Noa’s Sterren is een ontzettend fijn prentenboek voor beginnende lezers. En niet alleen de allerjongsten hebben plezier van de app, tijdens het uitproberen werd ook ik erg enthousiast om alle animerende elementen te ontdekken en de illustraties in beweging te brengen!

De navigatie is erg gebruiksvriendelijk, er kan gemakkelijk tussen de pagina’s gebladerd worden. Voor de hele jonge kinderen is het misschien niet altijd even duidelijk wat er van hen verwacht wordt als zij Noa moeten helpen, maar dit wordt uiteindelijk voorgedaan. Het is een app die niet alles voorkauwt en je kind echt stimuleert om samen met Noa op ontdekkingsreis te gaan en de mogelijkheden van de app te ontdekken!

Heeft je kind het verhaal uit? Dan kan er altijd nog geknutseld worden! Dit spelelement is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en de knutsels die gedaan kunnen worden zijn geheel in stijl met het verhaal van Noa. Heel leuk dat je kind na het digitaal lezen en spelen, vervolgens plezier kan maken met papier, lijm en verf.

Ook is deze app erg kindvriendelijk, zo zijn er onderdelen die alleen toegankelijk zijn voor ouders die dan een iets moeilijkere handeling moeten verrichten om daar te komen.

Kortom, deze app is een absolute aanrader. Het verhaal, geschreven en geïllustreerd door Hanneke van der Meer, is samen met de interactiviteit van de app een gouden combinatie die voor een optimale beleving van dit prentenboek zorgt.

Noa's-sterren-5Noa's-sterren-6

One Response to Noa’s sterren

Leave a reply