You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Juicy math

Juicy math

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Henrique Zaagman
Twitter: @HenriqueZaagman

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • rekenen: optellen en aftrekken

Doelgroep

6 -8 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus:

  • Mooie vormgeving.
  • Ondersteuning bij het leren rekenen
  • Hulp bij het tellen van de plaatjes

Min:

  • Niks.

juicy-math-1

De app

Zodra je de app start kun je kiezen uit drie onderdelen:

  • optellen
  • aftrekken
  • optellen & aftrekken

Als je de sommen af hebt dan verschijnt er een bordje met het aantal seconden dat je hierover hebt gedaan en krijg je een waardering van 1, 2 of 3 sterren.

Er verschijnen elke keer drie sommen in beeld. Je moet het plaatje met het juiste getal van rechts naar links schuiven en boven op het plaatje met het juiste aantal stuks fruit leggen.
Heb je dat gedaan voor alle fruit plaatjes, dan ben je klaar en verschijnt er een houten bordje met het resultaat. Tijdens het rekenen is er de mogelijkheid om alles te wissen en nieuwe sommen te ontvangen.

juicy-math-2juicy-math-3

Het resultaat van de sommen verschijnt op een houten bordje. Op het bordje staat de tijdsduur die je aan de taak hebt besteed.
Zijn de sommen snel gemaakt, dan wordt dit gewaardeerd met 3 sterren. Duurde het wat langer, dan verschijnen er 2 sterren en was het langzaam, dan is het resultaat 1 ster.
Vanaf de startpagina is er ook een mogelijkheid om een overzicht van het resultaat van alle rekenopgaven te zien. De totale speelduur en het aantal verworven sterren wordt bijgehouden en hier gepresenteerd. Tevens wordt de verdeling van de speelduur over de verschillende onderdelen bijgehouden.

juicy-math-5

Mijn mening

De vormgeving is mooi gedaan met een soort houten rekentafel, waarop de afbeelding van het getal in de verschillende fruitsoorten getekend staan.

juicy-math-4

Voor kinderen die op school beginnen met het leren van rekenen biedt deze app een leuke ondersteuning om samen met een ouder of verzorger sommen te oefenen.
De naam van de app is dan wel in het Engels, maar doordat de sommen visueel ondersteund worden door appels, peren, bananen en aardbeien maakt dat niet uit. De taal komt er niet aan te pas terwijl je sommen maakt.

juicy-math-6
Als je kind het nog moeilijk vindt om de hoeveelheden te zien, dan kan je kind de plaatjes tellen. Als je kind bijvoorbeeld 6 aardbeien wil tellen, raakt je kind steeds een aardbei aan bij het tellen. Per aangeraakte aardbei verschijnt er dan een cijfer in de hoek als ondersteuning bij het tellen.

 

Leave a reply