You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dr. Panda’s vliegveld

Dr. Panda’s vliegveld

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Chris Claeys
Facebook: https://www.facebook.com/chris.claeys.9047?ref=tn_tnmn

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Het leert de vlieghaven ontdekken. Wat gebeurt er allemaal voor we kunnen vertrekken of landen?
  • Verkennen van vormen en cijfers
  • De fijne motoriek wordt geoefend

Doelgroep

Kinderen van 4 t/m 8 jaar. (De ontwikkelaar geeft zelf een indicatie aan van 0-5 jaar.)

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus:

  • De vormgeving
  • Het realistische karakter
  • De grote variatie in de activiteiten en spellen

Min:

  • Af en toe het gemis van de ontsnapknop.
  • De ouderpagina is niet degelijk ontwikkeld.

De app

De app verkent de verschillende activiteiten en plaatsen op de vlieghaven: inchecken, douane, scan, de verschillende gates, de bagageband.
Het is dus een prima app om kinderen voor te bereiden op een vliegreis.

Op het beginscherm staat een ouderknop. Stel je daar echter niet veel bij voor. Het bevat promotie, een facebookverwijzing en je kan de instellingen van geluid en muziek aan- of uitzetten.

Dr.-Panda-vliegveld-6     

De reiskoffer die met sterretjes uitnodigt om aangeklikt te worden, is in eerste instantie onduidelijk. Je wil die openen, verplaatsen maar niets gebeurt. Verder in het spel kan je de koffer dan toch versieren. Dit is toch wel wat teleurstellend.

Kinderen voelen intuïtief aan wat ze kunnen doen. Maar af en toe moeten ze toch echt zoeken en uitproberen. Dit zie ik echter niet als een minpunt maar als een uitdaging. Bij het eerste verkennen van het spel is het misschien wel handig als een volwassenen in de buurt is. Wie echt niet weet wat te doen wordt door een sterrensignaal of kleur geholpen.

De vormgeving is prachtig en zeer aantrekkelijk voor de kinderen en hun ouders/leerkrachten.

Door op de dieren te klikken wordt je doorverwezen naar een plaats in de vlieghaven of een spel.
Het inchecken is vrij realistisch. Je moet aanschuiven en je krijgt een stempel in je paspoort. Het is aan de kinderen om de juiste stempel qua vorm uit te kiezen. Na 4 dieren is het spel afgelopen. Je hebt dus geen kans op verveling.

Dr.-Panda-vliegveld-5

Het telefoneren in de vertrekhal. Nadat je de muntjes in de gleuf van de telefoon hebt gestopt verschijnt een telefoonnummer met 8 cijfers. Kinderen die nog moeite hebben met cijferherkenning worden geholpen met een groen lichtje. Als het niet lukt kan je met een terugknop naar een ander onderdeel.

Bij de douane moeten de reistassen op de band geplaatst worden en moet het dier door een scanner. Verboden voorwerpen worden opgemerkt en moeten in de bak gelegd worden. Dat niet alles voorspelbaar goed gaat is hier zeer aangenaam. Ook hier kan je ontsnappen als het spel je te lang duurt.

Dr.-Panda-vliegveld-4

In de kamer met verloren voorwerpen ga je op zoek naar de dingen die de dieren verloren zijn. Wie het niet vindt in de chaos wordt geholpen.

Dr.-Panda-vliegveld-3

Met verschillende dieren kan je toch in eenzelfde spel of plaats komen. Dat is enerzijds vervelend maar de meeste kinderen houden van (veel) herhaling. De ontsnapknop is dus wel echt handig.
Bij de meeste spellen is het echt fijn werken nog niet nodig.

Met de auto in de vertrekhal wordt je naar de juiste gate gebracht. Soms werken ze met cijfers, andere keren met letters. Als je eenmaal weet hoe het werkt is het een tof spel. Je moet zelf de auto vooruit of achteruit rijden en stoppen bij de juiste gate. Het lukt niet om het verkeerd te doen.

Dr.-Panda-vliegveld-1

In het doolhof (aanschuiven tussen de paaltjes) moet je de passagier bij de juiste reistas brengen. De dieren kunnen met kleine stappen vooruit maar het duurt niet lang voor de kinderen door hebben dat de stippelweg helemaal getrokken kan worden. Jammer genoeg is hier geen ontsnapknop en moet je dus ettelijke keren op wandel in het doolhof.

Aan de bageband moeten de kinderen de juiste bagage van de band pikken en aan de juiste reiziger geven. Hier is het fijn werken wel belangrijk. Als de reistas in de ballon geplaatst wordt in plaats van op het dier, dan valt die gewoon naar beneden.

Wie op de verkeerstoren klikt komt in een heel ander soort spel terecht. De vliegtuigen moeten naar de juiste landingsbaan geloodst worden.

Dr.-Panda-vliegveld-2

Aan de gate kwam ik weer in het doolhof terecht zonder te kunnen ontsnappen. Maar na 2 reistassen verscheen de ontsnapknop dan toch. Via het andere dier kwam ik bij de bagageafhandeling. De kar wordt zeer realistisch gevuld, de auto moet naar het vliegtuig gereden worden en daar uitgeladen.

Mijn mening:

Het is is een app die mooi is vormgegeven. De navigatie is soms niet helemaal duidelijk maar dat kan als een uitdaging gezien worden.
De app geeft een zeer realistisch beeld van de luchthaven.

 

Leave a reply