You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Labyrinth bakje – een uitdaging voor de oog-handcoördinatie, de concentratie en het geduld.

Labyrinth bakje – een uitdaging voor de oog-handcoördinatie, de concentratie en het geduld.

 

Kinderboeken

Doelgroep

Vanaf 5 jaar

Wat is Labyrinth?

Dit spel bestaat uit een bakje en een knikker. Probeer het balletje helemaal naar het eind door het labyrinth te laten rollen door het bakje te kantelen. Je moet heel voorzichtig zijn, want er zijn veel valkuilen waarin de knikker kan vallen. 
Hoeveel punten scoor jij voordat de knikker in een valkuil valt?

Het spel is te koop bij http://www.bambootoys.nl/ op deze pagina.

Het spel is gemaakt van bamboe. Dit is duurzaam en milieuvriendelijk, omdat bamboe sneller groeit dan hout en dus meer materiaal oplevert. Ook hoeft bamboe niet gekapt te worden. De stengels kunnen vaker worden geoogst.

Labyrinth-3  

Wat leert je kind van het spelen met Labyrinth?

  • Behendigheid
  • Oog-handcoördinatie
  • Concentratie
  • Geduld
  • Motoriek
  • Volhouden

Labyrinth-2Labyrinth-1

Mijn mening

Ik vind dit spel erg leuk om te spelen met mijn jongens. Het is een geweldige manier om vasthoudendheid te leren. Het spel is erg moeilijk en je krijgt de knikker ook zeker niet zomaar bij 30 punten.
We spelen het met ons drietjes om de beurt. Dat kan prima want een poging duurt steeds maar heel kort.
Zo moedigen we elkaar ook aan omdat we kunnen zien hoever de ander is gekomen.
Mijn jongens zijn nog jong (6 en bijna 4) dus we doen niet met punten en we spelen ook niet om te winnen. We proberen iets wat moeilijk is voor elkaar te krijgen en helpen elkaar volhouden en niet opgeven.

Met dit spel merk ik dat mijn jongens ook wanneer ze niet aan de beurt zijn nadenken. Ze bedenken op hun eigen manier een strategie waarmee ze het weer gaan proberen. 

Het is leuk om zo even tussendoor te spelen. Het hoeft niet lang te duren. Je bepaalt zelf hoelang je mee wilt spelen. Wanneer je ermee stopt merk je dat je kinderen er zelf nog even mee doorgaan.

We hebben duidelijke afspraken gemaakt over de knikkers. Je krijgt twee knikkers in een zakje, maar omdat ik de knikkers niet kwijt wil raken hebben we dus afgesproken dat ze het spel en de knikkers dus steeds bij mij moeten inleveren, anders verdwijnen ze bij ons al heel snel ergens in het huis.

Het bakje is klein (165 x 165 x 40 mm). Het is zelfs voor mij heel moeilijk om echt ver te komen. Ik denk dat als het bakje groter zou zijn en of minder valkuilen, dat het dan wat makkelijker zou zijn om verder te komen.

Vaak geef ik mijn jongens ook een grotere knikker waarmee ze dit spel kunnen spelen. De knikker kan dan niet in een valkuil vallen, maar ze kunnen dan wel oefenen om de knikker helemaal naar nummer 30 te krijgen. Zo kunnen ze langer oefenen met hun motoriek. Aangezien het bij hen toch niet om het behalen van punten gaat om te winnen, maar om het proberen, werkt dit perfect!

Oudere kinderen zouden hier leuke wedstrijdjes mee kunnen spelen. Ze kunnen per beurt hun behaalde punten opschrijven en steeds bij elkaar optellen om aan het einde te bekijken wie de meeste punten heeft behaald. In dit geval oefenen ze ook nog met rekenen als bijzaak tijdens het spelen. 

Leave a reply