You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Cra-Z-Knitz breiring en breiraam voor kinderen

Cra-Z-Knitz breiring en breiraam voor kinderen

Doelgroep: vanaf 7 jaar

Wat is Cra-Z-Knitz – Breicentrum?

Cra-Z-Knitz – Breicentrum is een soort werkstation waarmee je gaat breien. Het bestaat uit een breiring en een breiraam. Wanneer je een sjaal of muts gaat breien kies je uit je breiring of breiraam en dat maak je dan vast aan je werkstation. Er zijn handige zijvakken waar je ander materiaal kan bewaren, zoals kleine breigaren, jouw breihaak en andere spulletjes.
Met behulp van dit breistation kan je leuke werkjes ontwerpen zoals een sjaal, muts, je eigen knuffel, beenwarmers, enz. Onderin dit artikel laat ik je uitlegfilmpjes zien voor beginnende breiers met een breiring of breiraam.
Breien met een breiraam of breiring is veel makkelijker om te doen dan met breipennen.

Mijn mening

Ik vind het een leuke wijze voor kinderen om te leren breien. Het valt helemaal niet te vergelijken met breipennen. Dit lijkt veel meer op het loomen met een loombord zoals de kinderen dat toen met de hype hebben gedaan. Dat maakt dan ook dat kinderen dit ook wel leuk zullen vinden. Wel duurt een werkje natuurlijk vele malen langer dan het maken van 1 armbandje met 12 elastiekjes.

In deze set krijg je ook hele mooie breigaren. Zelf ben ik al veel breiwinkels afgeweest en ik vind deze garen wel veel mooier voor kinderen dan ik vaak ben tegengekomen.
Het breistation heeft een liniaal waarmee je je draad zou kunnen meten, alleen is het jammer genoeg in inches en niet in centimeters. Hier heb je dan weer niet zoveel aan.
Er is een handige klem waaraan je jouw draad steeds even snel kan klemmen om zo je handen vrij te hebben voor het afhalen van de lusjes. Zelf heb ik al meerdere breiringen hier thuis liggen en van alle breiringen werkt dit het fijnst en is dit dus beter voor kinderen en beginners.
De gleuven in de pinnen zijn ook veel fijner gevormd en maakt dat het afhalen van de lussen veel prettiger en makkelijker is dan alle breiringen en breiramen die ik tot nu heb gebruikt. Dus ook dat krijgt een grote pluspunt van me!

Zelf vind ik de haak niet zo fijn werken. De punt is zo stomp. Ik gebruik dan weer liever de haak uit een andere breiset omdat die veel puntiger is en dus makkelijker is om de haak onder de lus(sen) te krijgen.
Ook vind ik de bovenkant van de pin smaller dan ik gewend ben waardoor ik tijdens het plaatsen van de lussen het draad beter moet vasthouden zodat de lussen er niet vanaf schieten.

Ik vind het erg fijn dat je de keuze hebt hoe je wilt breien. Brei je liever met je breiring of breiraam op schoot, dan kan dat. Je kan er ook voor kiezen om het aan je werkstation vast te maken en zo aan tafel te breien of het juist met het breistation en al op schoot te nemen. Wel vind ik deze breiring lichter aanvoelen dan ik gewend ben van andere breiringen, maar dit is alleen wanneer je ervoor kiest om het niet aan je breistation vast te maken.

Je krijgt hier een handleiding erbij waarmee je de steken leert die je nodig hebt om te leren breien op een breiring en breiraam. Van alle breipakketjes die ik tot nu toe heb geprobeerd vind ik deze wel veel fijner en duidelijker. Vooral handig voor kinderen die beginnen met breien.

Al met al:

Ik vind het een leuke en hippe wijze voor kinderen om te leren breien. Het heeft hele goeie pluspunten waardoor het beter is voor kinderen en anderen die net beginnen met breien. Maar ik zie ook wel wat kleine minpunten. Met de bijgeleverde breigaren en andere tierelantijntjes maakt je kind al gauw hele mooie sjaaltjes en mutsen en dat is dan wel fijn om zo een positieve ervaring te krijgen met het leren breien.

Vind je kind het fijner om een videoinstructie te zien? Hier laat ik zien hoe je een simpele sjaal kan breien op een loombord. Dit kan je dus ook op je breiraam doen.

Hier laat ik zien hoe je een muts kan breien op een breiring.

En je kan ook leuke knuffels breien.

Hier zie je al mijn uitlegfilmpjes voor leuke breiwerkjes.

 

Leave a reply