You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Beados ontwerpen met kralen – speelgoedreview

Beados ontwerpen met kralen – speelgoedreview

 

Doelgroep

Vanaf 5 jaar

Wat is Beados

Beados is een manier van knutselen met speciale kralen waarmee je mooie ontwerpen maakt. Leg de Beadoskralen op een grondplaat en als je klaar bent besproei je het met water.
De kralen blijven dan aan elkaar plakken, zonder dat er lijm aan te pas komt.

Beados-3

Wat leert je kind van het ontwerpen met Beados?

 • Motorische vaardigheden: Je kind werkt aan zijn fijne motoriek. Het helpt bij het mooier kunnen schrijven of tekenen.
 • Gevoel van zelfstandigheid
 • Ontwikkelt de creativiteit.
 • Prikkelt de fantasie.
 • Trainen van oog-handcoördinatie.
 • Aflezen en namaken van instructies.

Beados-4

Mijn mening

Er zijn verschillende Beados knutselpakketten te koop. Mijn zoontje is met een aantal pakketten aan de slag gegaan.
Bij al zijn Beados activiteiten gebruikt hij altijd de studio van het knutselpakket Beados ontwerpstudio. Dit werkt zo ontzettend handig voor jonge kinderen. Je kan grotere ontwerpen maken en je hebt dan alles handig bij de hand. De kralen liggen netjes in hun aparte bewaarplekjes tijdens het werken. Hij legt de voorbeeldkaarten naast zich en maakt ze na op zijn ontwerpstudio.

Beados-1

Mijn zoontje mag nog wel extra oefenen met zijn fijne motoriek. Daarom ben ik ook zo blij dat hij graag met Beados werkt. Hoewel er handige pennetjes zijn waarmee je de kralen makkelijk op kan pakken en kan plaatsen, merk ik dat hij veel liever met zijn eigen vingers werkt om de kralen op te pakken en te plaatsen. Hier ben ik ook al tevreden mee. Al het gepriegel is goed voor zijn motoriek. Wanneer hij klaar is spuit hij zelf het water eroverheen met zijn spuit van het ontwerpstudio.
Hij moet het wel lang laten drogen, maar dat heeft hij al uit eigen ervaring geleerd.

Knutselen met Beados is leuker voor mijn zoontje dan bijvoorbeeld knutselen met strijkkralen, omdat hij dit helemaal zelfstandig kan. Hij pakt het allemaal zelf en doet het allemaal zelf en laat het resultaat aan ons zien wanneer het klaar is. Met de strijkkralen is hij toch van mij afhankelijk. Ik moet het voor hem strijken. Hij is nog maar 5 jaar oud, dus ik pieker er niet over om hem met de strijkijzer aan de slag te laten gaan!

Het is wel jammer dat zijn spuitflesje met water zo lekt tijdens het spuiten. Gelukkig is het maar water wat je erin doet, dus zo’n ramp is het ook weer niet.

Volgens mij vinden veel kinderen van verschillende leeftijden Beados erg leuk. Mijn bovenbuurmeisje van 11 jaar speelt ook nog graag met Beados.

Zodra je eenmaal de ontwerpstudio hebt kan je voor 6 euro steeds 500 nieuwe kralen kopen.

Beados-2

Je kan online ook nieuwe sjablonen vinden.

2 Responses to Beados ontwerpen met kralen – speelgoedreview

 1. Nog een aanvulling: beados kralen zijn er in verschillende maten, mijn dochter had een set gekregen van 6+, en kreeg later een aanvulsetje kralen, maar die waren 4+ en een heel stuk groter.
  Haar spuitflesje lekt niet overigens.

 2. De eerste keer toen we de gelballetjes gebruiketen ging het goed. Dat is echt lang geleden. Nu we het op nieuw gebruiken en er water over spuiten plakken ze niet meer vast. Hoe komt dit?

  Marion

Leave a reply