You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Magic 16 – 3D puzzel

Magic 16 – 3D puzzel

Doelgroep

Op de doos staat dat kinderen vanaf 3 jaar alleen kunnen spelen met de Magic 16. Zelf zou ik dit niet aanraden voor een kind van 3. Ik zou dan eerst met andere puzzels beginnen. Als volwassene vond ik deze puzzel al behoorlijk uitdagend. Ik had zelfs gedacht dat het me niet zou lukken en dat terwijl ik best goed kan puzzelen.

Als ik terug denk aan mijn kindertijd denk ik dat ik deze puzzel best had willen oplossen toen ik 10 of 11 jaar was. Ik denk ook wel dat het me zou zijn gelukt als ik er maar genoeg tijd voor had en er wel minstens een uur aan zou kunnen zitten.

Wat is magic 16?

Magic 16 is een puzzelbal. De puzzelstukken zijn magnetisch en blijven zo op hun plek op de bal. Het is de bedoeling dat je 16 puzzelstukken op de juiste wijze op de bal plaatst.
Er zijn 4 manieren waarop je de puzzel kan oplossen. Als je twee ballen hebt kan je de puzzelstukken van beide ballen gebruiken om 1 bal op te lossen en dan zijn er 10 manieren om de puzzel op te lossen.

Waar kan je magic 16 kopen?

Het spel is o.a. te koop bij http://www.denkspellenexpert.nl/.
Je kan deze 3D puzzel zelfs met speciale Jufjanniekorting kopen. Dit kan je doen door gebruik te maken van de kortingscode: JUFJANNIEKORTING

magic 13 1

Mijn mening

De puzzelbal is enorm aantrekkelijk voor zowel jong als oud. Wanneer je iemand met de bal bezig ziet beginnen je eigen handen te jeuken en kan je niet wachten totdat het jouw beurt is om de puzzel op te lossen!
Maar…. ik vind de puzzel echt moeilijk om op te lossen. Als jij de puzzel binnen 1 uur oplost vind ik het enorm knap!

Wel vind ik dat puzzelen niet altijd alleen maar om het resultaat moet gaan. Ik vind het proces ook erg belangrijk. Mijn zoontje van 5 speelt gewoon heerlijk met de bal en geeft me zijn eigen opgeloste versie weer terug. Ik krijg dan de bal terug met 6 stukjes erop en dat vindt hij goed. Waarom ook niet? Hij heeft het geprobeerd, heeft gepuzzeld en dit was zijn oplossing waar hij heel tevreden over is. Dat ga ik dan niet naar beneden halen.

Bij mijn oudste van 7 jaar is het een ander verhaal. Hij neemt geen genoegen met een andere oplossing dan één van de 4 oplossingen. In zijn geval lukt het hem echt niet om het zelf op te lossen.
Voor hem vind ik het weer erg leerzaam dat hij het kaartje met de oplossingen erbij mag gebruiken. Ik vind het al een uitdaging voor jonge kinderen om de kaart te lezen en dat in praktijk te brengen.
Ook kan je aan jonge kinderen de bal geven waarbij je zelf al een aantal delen goed hebt geplaatst, zodat het kind het laatste stukje zelf mag puzzelen.

In elk geval was deze puzzel een hit toen ik het laatst meenam naar mijn schoonvader. Vaak komen we met de hele familie bijeen en is dat altijd erg gezellig. Nu konden we met ons allen bezig zijn met de magic 16.
Uiteindelijk waren er maar 2 familieleden die het oplossen op zich hadden genomen en maar eentje kon het ook echt oplossen. Wel moet ik erbij zeggen dat hij het na een uur had opgegeven en het pas later weer ging proberen.

Leave a reply