You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

My ZOO – bordspel van Just Games

My ZOO – bordspel van Just Games

N.a.v. een persbericht heeft het persbureau van just Games me gevraagd of ik dit bordspel wil reviewen. Wij houden hier thuis wel van bordspellen spelen en dit spel leek me dan ook wel leuk om samen met de jongens te spelen.
Ik heb daarom een recensie-exemplaar ontvangen om deze review te schrijven.

Wat is My ZOO?

My ZOO is een bordspel over de dierentuin. Iedere speler bezit een eigen dierentuin en probeert deze vol te krijgen met de verschillende dieren.
Op de doos staat:

  • Vanaf 8 jaar.
  • Twee tot 4 spelers.
  • Een potje duurt ongeveer 45 minuten.

Iedere speler heeft een deel van het spelbord voor zich met de verblijven en een eigen collectie dieren. Je speelt het spel met je eigen kaarten.
Op de dierkaarten zie je steeds een mooie foto van het dier, de diersoort (bijvoorbeeld reptiel), de biotoop (bijvoorbeeld tropen) en een eventuele actie die je met deze kaart kan uitvoeren.

Waar kan je My ZOO kopen?

Het spel is ook te koop bij Intertoys en Bart smit.

Mijn mening

De spelregels zijn best lastig om gelijk de eerste keer helemaal goed te snappen. Tijdens het spelen ontdekten we dat we bepaalde spelregels helemaal verkeerd hadden begrepen en het spel verkeerd speelden. Ik raad je dan ook aan om eerst een oefenpotje te spelen om de regels te leren toepassen voordat je echt gaat beginnen.
Het spel duurt de eerste keer dan ook veel langer dan de aangegeven 45 minuten, omdat je nog best vaak de spelregels erbij moet zoeken om te snappen hoe het spel gaat.
In ons geval (wij spelen met 4 personen waaronder 2 kinderen) duurt een potje zo’n 90 minuten.

Het is een leuk spel om samen te spelen. Mijn jongste zoontje van 7 jaar kan dit spel ook al zelf spelen.
Je moet er wel even de tijd voor nemen. In het begin speelden we dit spel na het eten, maar we kwamen in de knoop met de bedtijd van de jongens. Omdat ze het graag af wilden maken gingen ze veel te laat naar bed.
Nu spelen we dan ook in de middag in plaats van na het eten.

Je kan je medespelers heel leuk dwarszitten. Vooral op het einde als je weet dat één of meerdere spelers ieder moment kunnen winnen. Dan is het extra leuk om kaarten in te zetten die hun winkansen verkleinen.

Hoe vaker je dit spel speelt hoe beter je de mogelijkheden van de kaarten leert kennen. Iedere speler speelt met een eigen set kaarten. Iedere set heeft weer eigen speciale mogelijkheden om te ontdekken. Je spelstrategie verschilt dan ook per set.

Het is een leuke wijze om te leren welke diersoorten er allemaal zijn en wat hun leefgebieden (biotopen) zijn. Het spel ziet er heel mooi uit en het is extra leuk om dit spel te spelen nadat je een dierentuin hebt bezocht.
Zo kan je nog leuk terugdenken en samen praten over de dieren die je hebt gezien.

 

 

Leave a reply