You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Angel sand: Lekker binnen op tafel spelen met zand. Makkelijk op te ruimen zonder zandresten.

Angel sand: Lekker binnen op tafel spelen met zand. Makkelijk op te ruimen zonder zandresten.

We hebben hier thuis al verschillende soorten zand voor mijn jongens in de aanbieding. Ze zijn al bijna zandexperts geworden wat binnenspeelzand betreft.
Nu mochten ze weer met een nieuwe soort aan de slag: Angel sand!

Hier is Angel sand te koop (op voorraad vanaf 18 oktober).

Doelgroep
Vanaf 3 jaar

angel-sand-7angel-sand-6

 

Wat is Angel sand?

Angel sand is binnenspeelzand. Het voelt als een soort deeg en je kan er veel meer mee dan met gewoon zand. Je kunt ermee spelen, kleien en mooie beelden en bouwwerken maken. Het droogt niet uit, wordt niet hard en je hebt geen water nodig.
Het plakt aan zichzelf, wat een genot is bij het opruimen.
Angel sand is ontwikkeld en samengesteld uit natuurvriendelijke materialen en vochtvasthoudende olie.
Als je een mooi werkje hebt gemaakt met Angel sand, kan je het weer simpel met je hand naar de originele staat brengen. Je kan maken wat je wilt en steeds weer opnieuw beginnen.
Het zand valt in water uit elkaar en je kan het dus makkelijk van je kleren, handen of meubels af wassen.

Hier zie je mijn kinderen ermee aan de slag. Aan het einde laat ik je het opruimen zien.

Angel-sand-4

Mijn mening

De kleuren vallen me natuurlijk gelijk op. Ze zijn zo mooi en erg uitnodigend om mee te spelen. Als je kind mag kiezen uit een zandbak met bruin zand of Angel sand met zulke mooie kleuren. Wat zal je kind kiezen?

Het zand voelt heerlijk in je handen. Het lijkt net of ik een pizzadeeg aan het kneden ben, maar dan zonder dat het aan mijn handen blijft plakken. Wel merk ik, wanneer ik het zand in een vormpje druk, dat het op enkele plekjes wat warmer wordt en dat blijft dan wel aan mijn vingers kleven. Zodra ik het zand weer normaal met mijn vingers woel, dan verdwijnt dat weer. Hoe meer je kneedt, hoe steviger het voelt. Hoe meer je het uit elkaar probeert te trekken en te laten vallen, hoe zachter het weer wordtt. Het lijkt wel een therapeutische werking te hebben. Ik word er helemaal rustig van. Mijn jongens spelen ook wel rustig met het zand. Zo nu en dan laten ze wat beetjes op de grond vallen, maar verder valt het wel mee. Dit zand pak je dan weer makkelijk op zonder dat er zandresten op de grond achterblijven.

Je kan het zand lekker in zandvormen drukken om zo mooie vormen te maken en je kan zelf een mooi werkje maken net alsof je aan het kleien bent. Hoewel je er leuke dingen mee kan maken, is het geen klei, je kan bijvoorbeeld geen dak voor je huisje bouwen, zonder dat het gaat instorten. Je kan het zand wel weer in een vorm duwen, een vorm als dak, en dat blijft wel stevig in elkaar en kan je dus als dak gebruiken.

Angel-sand-3angel-sand-5
Als je leuke zandvormen hebt dan kan dat lekker veel zandplezier voor je kind opleveren! Het zand houdt de vorm van het vormpje heel mooi en strak tot in detail vast!
Je kind kan vervolgens een heel rollenspel spelen met wat het gemaakt heeft. Denk daarbij aan kastelen, race circuit met prachtige race auto’s, zandtaartjes, enz.

Angel-sand-1Angel-sand-2

Het spelen met Angel sand is goed voor de motoriek. Denk maar aan de bewegingen die je kind steeds maakt: vastpakken, kneden, snijden, drukken, enz.

Dan natuurlijk het opruimen, want dat vind ik wel enorm belangrijk!
Het opruimen is erg simpel. Ik veeg al het zand met mijn handen bij elkaar en ruim het zand op in een zakje. Daarna veeg ik al het zand van de grond bij elkaar en gaat dat ook in de zak.

Mijn jongens ruimen het zand zelf op in de zak als ze klaar zijn. Soms zie ik nog wat zandresten op de tafel liggen. Dat is geen probleem, ik pak de zak en veeg de rest van het zand in de zak. Mijn jongens zijn dol op het spelen in de zandbak en op kleien. Beiden leiden normaal gesproken tot veel irritatie bij mij en mijn man omdat we nog erg lang bezig zijn al het zand en klei overal vandaan te vegen en te rapen. Dat heb ik nu dus helemaal niet met Angel sand! Het opruimen is zo makkelijk!

Angel sand is te koop bij http://www.trendyspeelgoed.nl/
Hier zie je Angel sand te koop.

 

 

 

9 Responses to Angel sand: Lekker binnen op tafel spelen met zand. Makkelijk op te ruimen zonder zandresten.

 1. Wat is dit ontzettend gaaf!! Mijn bijna 4 jarige kanjer heeft dit op zijn verlanglijstje staan. Hij wil dolgraag zand om binnen mee te spelen zonder dat mama “moppert” over zand in huis! Zeker nu de dagen kouder worden en de winter er weer aankomt is dit IDEAAL! En wat een leuke vrolijke kleurtjes…ben nu nog meer overtuigd door deze blog dat het echt iets voor ons kleine manneke is. Top!

 2. Ziet er echt heel erg leuk uit! Fijn dat dat zo mooi duidelijk te zien is in het filmpje :)Ik denk wel dat mijn jochies dit erg leuk vinden. Ze zijn ook al gek op kleien. Kan je ook kleivormen gebruik hiervoor?

 3. Ik vraag me af hoe de kleuren zich houden, als je met klei kleuren door elkaar krijgt heb je al snel een bruine homp klei ipv de gezellige kleuren waar je mee begon. Hoe zit dat met angel sand?

 4. Hoi, dit ziet er super uit. Ik erger me ook zo aan klei. Bij ons zit het altijd overal, zelfs onder de sloffen. Dit krijg je er niet zomaar af. Hoe zit dit met angel sand?
  Wij hebben veel spullen van de klei: vormpjes, machines enz. Zijn de machines ook te gebruiken?
  Laat jij de kinderen nooit met verschillende kleuren spelen? Ik vind de kleuren juist het positieve eraan.
  Stel dat er een cupcake gemaakt wordt van roze met een geel balletje erop. Is dit dan weer makkelijk te verwijderen van elkaar?
  Wat een vragen he? Ik ben benieuwd naar de antwoorden.

 5. Angel Sand plakt vooral aan zichzelf, dus dat krijg je wel overal makkelijk vanaf. Ja de kleispullen zijn goed te gebruiken met Angel Sand. Ik weet alleen niet wat je bedoelt met machines. Nee mijn kinderen mixen het zand niet. Meestal wil de één met 1 kleur spelen en de ander met een andere kleur. Zodra het door elkaar komt plakt het aan elkaar vast en dat haal je niet makkelijk uit elkaar.

Leave a reply