You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Rompompom schooltje spelen

Rompompom schooltje spelen

Zwijsen maakt o.a. methodes voor basisscholen voor lezen, taal, schrijven en meer.
Daarnaast kunnen kinderen thuis spelenderwijs oefenen met wat ze op school hebben geleerd. Deze spelkoffer is een van deze producten die Zwijsen aanbiedt om spelenderwijs thuis bezig te zijn.

Doelgroep: 4 – 6 jaar

Wat zit in de koffer van Schooltje spelen?

Je kan de koffer aan twee kanten open klappen om een werkplek te maken voor de kinderen om schooltje te spelen. Aan de ene kant zie je de letters en cijfers en kan je op een grote uitwisbare ondergrond werken met de uitwisbare stiften. Aan de andere kant heb je een planner. Welke kinderen zijn er vandaag op school? Welke activiteiten zijn er vandaag op school? En wat is de weekplanning? Een kind kan aan de ene kant de leerkracht spelen en aan de andere kant de werkjes doen. In de koffer zitten leuke spulletjes, waaronder een schoolbel om de dag in te luiden, werkboekjes, uitwisbare werkvellen, enz.
In het filmpje hieronder laat ik alles aan je zien. Het is echt een leuk pakket dus neem gauw een kijkje.

Mijn mening

Deze koffer is echt heel leuk en ziet er aantrekkelijk uit voor kinderen. Kinderen kunnen er op hun eigen manier mee spelen.
Het is gemaakt voor kinderen van 4 tot 6 jaar, maar oudere broers en zussen kunnen er ook fijn mee spelen. Een oudere broer of zus kan de meester of juf spelen.
Meerdere kinderen kunnen tegelijk spelen omdat je normaal ook meerdere kinderen in een klas hebt. Bij de planning kunnen meerdere namen worden opgeschreven.

Het spel is niet afhankelijk van de spullen in de koffer. Je kan ook je eigen spulletjes gebruiken. Met A4 wit papier kunnen kinderen al leuke opdrachten maken voor elkaar om te doen als schoolwerkjes. Ze kunnen natuurlijk ook kladblaadjes gebruiken. Eigen kleurboeken of leesboekjes zijn ook heel leuk om hierbij te gebruiken als opdracht om samen te doen.
Omdat op de planner o.a. de activiteiten in de hoeken spelenbuiten spelen en fruit eten staat kunnen kinderen al gauw met deze koffer spelen zonder extra spullen nodig te hebben. Ze kunnen in hun kamer spelen zoals ze dat ook op school zouden doen in een hoek. Denk bijvoorbeeld aan het spelen in een bouwhoek of de poppenhoek. Samen aan tafel fruit eten en daarna lekker buiten spelen is natuurlijk ook zo gedaan en kan allemaal onderdeel zijn van hun schooldag. Maak je dus geen zorgen wanneer kinderen alle werkjes uit de werkboekjes al af hebben.

Ik vind het erg fijn dat de werkvellen en opdrachtvellen uitwisbaar zijn. Je kan het zo iedere keer opnieuw gebruiken.

Schooltje spelen biedt je als ouder ook inzicht in de werkhouding van je kind. Vaak gaat er een wereld voor je open en ontdek je zo tijdens het spelen hoe het met je kind gaat op school.
Toen mijn jongste zoon jonger was heb ik vaak Schooltje spelen van Maan roos vis gebruikt. Ik ontdekte toen dat hij mijn perfectionisme heeft gekregen en dat het hem op school behoorlijk in de weg zat. Hier heb ik  mijn bevindingen toen beschreven.
Omdat je met Schooltje spelen de situatie op school nabootst kan je dus beter zien hoe het op school gaat en dat vind ik erg waardevol!

recensie-exmplaar-uitgever

 

Leave a reply