You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het vrolijke kerst voorleesboek

Het vrolijke kerst voorleesboek

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door een mama van twee meisjes.

Doelgroep: 3 tot 7 jaar

Titel: Het vrolijke kerst voorleesboek
Schrijvers: Marianne Busser, Ron Schröder
Illustraties: Dagmar Stam
Uitgeverij: Uniekboek Uitgeverij, het Spectrum bv
Jaar van uitgave: 2014
isbn: 9789000340286

Wat leert je kind:

  • Vertrouwd raken met boeken
  • Uitbreiding woordenschat
  • Algemene ontwikkeling
  • Tradities rondom kerst
  • Bijbelverhalen
  • Puzzelen
  • Benoemen van emoties

 

Te koop bij Bol.com

Het boek

Een gezellig voorleesboek met verschillende verhaaltjes en rijmpjes rondom kerst, kersttradities en bijbelse verhalen. Onder andere het kerstverhaal over Jezus op een moderne jeugdige wijze;  een verhaal in drie delen over een meisje die op een nieuwe school deel leert uitmaken van de klas en mee mag doen aan de kerstmusical korte gedichtjes over een sneeuwpop of een kerstengeltje.

het-vrolijke-kerst-voorleesboek-2het-vrolijke-kerst-voorleesboek-1

Mijn mening

Boeken van Marianne Busser en Ron Schröder, vaak begeleid door de herkenbare tekeningen van Dagmar Stam zijn niet weg te denken uit de boekenschat voor kinderen. De dichtvorm is herkenbaar, je mist het bijna als ze een verhaal gewoon geschreven hebben.
Liselotje gaat naar zwemles is bij de huisarts het favoriete boekje van mijn jongste dochter (ja zo vaak kwamen we daar met keel-, neus-, en oorproblemen, dat ze een favoriet boekje had). Elke keer weer moet deze voorgelezen worden.
Nu de huisarts verhuisd is en ze het boekje niet meer hebben, mist ze het ook. Dit kerstboekje slaat weer goed aan bij de kinderen, inmiddels 5 en bijna 8 jaar.
Het zijn zeer afwisselende verhaaltjes, gedichtjes, stripjes, waarin ook zoekplaatjes zitten, goed opletten dus. Onderwerpen als overlijden, jaloezie, spijt en teleurstelling worden op een zeer rustige en ongestoorde manier verwerkt in de verhalen, naast vrede, liefde, vriendschap, vrijgevigheid, gezelligheid en meer.
Heerlijk om dit ongedwongen te kunnen voorlezen zonder dat het te zwaar of juist te overdreven licht wordt. De illustraties voegen veel kleur en plezier toe. De oudste dochter wil inmiddels al wel andere boeken voorgelezen krijgen, maar leest wel heel graag zelf voor uit deze boeken, de dichtvorm is goede oefening voor het ritme van lezen. Al met al weer een gezellige tijd met dit boek.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a reply