You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Droomhuis (bordspel)

Droomhuis (bordspel)

Doelgroep:  2 tot 4 personen vanaf 7 jaar.

Wat is Droomhuis?

Het gaat om een bordspel.
Je speelt allemaal op jouw eigen bord in de vorm van een huis. In het midden is een speelbord waar iedereen kaarten vanaf moet kiezen.
Op jouw eigen bord bouw je een huis waarmee je aan het einde van het spel hoopt te winnen. Iedere ronde kies je kaarten waarmee je jouw huis kan verbouwen en inrichten.
Pas helemaal aan het einde van het spel als alle kaarten op zijn ontdek je wie de winnaar is.

Mijn mening

Ik vind het spel echt een aanrader! Ik heb het in de vakantie (we zaten in een huisje) gespeeld met mijn twee zoontjes van (bijna) 8 jaar en 10 jaar en mijn moeder.
We vonden het spel echt heel erg leuk om iedere dag te spelen. Vaak speelden we het ook twee keer op een dag. Heel erg leuk dus om mee op vakantie te nemen! Neem wel een pen mee om aan het einde de punten te noteren.

Omdat de winnaar pas aan het einde van het spel bekend wordt, is dit spel ook veel leuker om te spelen met kinderen. Vooral mijn jongste zoontje vindt het moeilijk om een spel af te maken wanneer hij aan het verliezen is.
Niemand is aan het verliezen tijdens dit spel dus kan je heerlijk samen het spel uitspelen en daarna bereken je pas wie de meeste punten heeft verdiend met zijn droomhuis.

Hoewel op de doos staat dat een potje 30 minuten duurt, waren wij wel steeds veel langer bezig. Om de spelregels te snappen moet je best veel lezen, dus hier moet je de eerste keer ook genoeg tijd voor uittrekken.
Dit doornemen duurde dan ook zo lang dat mijn jongste zoon al op de grond lag zich af te vragen hoe lang ik nog aan het voorlezen zou zijn.
Hij wenste toen dat hij een ander spel had uitgekozen en mijn moeder gaf het luisteren op. Ze vond het te veel informatie.
Geen wonder dat we het eerste potje verkeerd hadden gespeeld! We speelden steeds met gesloten kaarten op het spelbord, wat het pakken van de kaarten meer op gokken dan op kiezen deed lijken.
Pas na een aantal beurten ontdekte ik deze fout en toen wilden de andere spelers het zo afmaken.
En toch vonden we het spel zo ook al echt heel leuk. De andere keren speelden we het spel zoals het moest en dat was nog leuker.

We spelen het spel ook graag met eigen regels. Iedereen heeft een geldbedrag tot zijn beschikking.
Bij iedere beurt wijst iedere speler aan welke kaart hij wil hebben. Zodra twee of meer spelers dezelfde kaart willen hebben moeten ze erop bieden.
Wie het meest biedt wint de kaart en mag de kaart gelijk pakken. Als iedereen een andere kaart wil hebben mag iedereen die gratis pakken.
Eerst worden de kaarten behandeld die meerdere spelers willen hebben en daarna mogen de rest van de spelers pas de kaarten pakken die alleen zij willen.
Per ronde doe je dit twee keer. Aan het einde van de ronde leg je de kaarten af die niemand wilde hebben en leg je weer nieuwe kaarten op het spelbord voor een nieuwe ronde.
Wil je meer geld verdienen? Je kan ook een kamer of inrichtingstegel verkopen aan je medespelers. Laat ze maar lekker tegen elkaar opbieden om een betere prijs te krijgen.

Dit spel gaat zeker weten weer mee op de volgende vakantie!

recensie-exmplaar-uitgever

One Response to Droomhuis (bordspel)

Leave a reply