You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Bud’s rhyming words

Bud’s rhyming words

Wat leert je kind van deze app:

 • Engels

Doelgroep: 7 – 12 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay


Plus:

 • Uiterlijk is mooi, speels en levendig.
 • Meerdere gebruikers met eigen profiel.
 • Scorekaart.
 • Duidelijke plaatjes.
 • Woorden worden uitgesproken en zijn getypt.
 • Je kan het muziek uitzetten

Min:

 •  Bij oefening 2 speelt een geluid af terwijl het woord wordt uitgesproken.

De app:

De app biedt drie oefeningen.

 • Woordfamilies: Oefen de woorden met dezelfde klanken. Sleep de plaatjes naar de juiste hokjes. Zodra je het plaatje naar de juiste plek hebt gesleept hoor je het woord.

Bud's-rhyming-words4Bud's-rhyming-words3

 • Rijmwoorden: Wat rijmt er op ………

Bud's-rhyming-words6Bud's-rhyming-words5

 • Vang de rijmwoorden. Bestuur je poppetje om de rijmwoorden op te vangen.

Bud's-rhyming-words7Bud's-rhyming-words2

Er is ook een kaart met scores erop. Hierop zie je de 3 oefeningen, jouw pogingen en jouw score aangegeven in procenten.

Bud's-rhyming-words1

Mijn mening

De app ziet er leuk en speels uit met animaties om het scherm levendig te houden.

Wat handig dat je een eigen profiel aan kan maken om zo jouw proces bij te houden. Zo kunnen meerdere kinderen gebruik maken van de app met hun eigen profiel.
Je krijgt ook jouw eigen scorekaart te zien bij jouw profiel. Je kan jouw scorekaart mailen naar ouders of leerkracht en je kan het ook resetten. Dit vind ik altijd wel prettig, omdat je na een periode oefenen het opnieuw zou willen proberen en daar dan jouw score van willen zien.

De plaatjes zijn duidelijk en je oefent zowel de spelling van de woorden (door het woord te lezen) en de uitspraak, doordat de woorden onder de plaatjes geschreven staan en je na het beantwoorden nog de woorden te horen krijgt.
Bij sommige opdrachten hoor je het woord van het plaatje wanneer je het verkeerde plaatje kiest. Dit vind ik erg goed, want hoe vaker een kind een woord bij een plaatje hoort, hoe groter de kans dat een kind het woord ook onthoudt. Ook is het beter voor de uitspraak van de woorden om ze zo vaak mogelijk te horen.

Bij de tweede oefening kan je pas met de opdracht verder gaan nadat je het juiste antwoord hebt gegeven en de woorden te horen hebt gekregen. Dit vind ik heel goed. Extra herhaling van de woorden is belangrijk om de woorden en uitspraak te leren. Wat fijn dat je rechts bovenin het scherm kan zien hoe ver je al bent en hoeveel opdrachten je nog krijgt. Wel vind ik het jammer dat de uitspraak van de opdracht niet zo goed hoorbaar is omdat het tegelijk gebeurt met een geluidje om de opdracht te starten. Natuurlijk is het plaatje wel duidelijk genoeg, maar als het woord toch wordt uitgesproken, dan zou het fijn zijn als dat geluidje of eerder of later afspeelt, zodat je het woord goed kan horen.

Oefening 3 is een leuke oefening.Normaal gesproken zijn deze opdrachten erg simpel. Raak het antwoord aan, maar nu niet. Het is verpakt in een leuk mini spelletje. Bestuur het poppetje om de rijmwoorden te vangen. Aan het einde van de opdracht krijg je alle woorden nogmaals te zien en te horen. Ook hier zie je jouw proces. Hoeveel opdrachten heb je al gedaan en hoeveel moet je er in totaal doen. Je kan bij deze opdracht zelf jouw niveau kiezen.

In het hoofdmenu kan je via settings het muziek uitzetten. Zo kan je kind zich goed concentreren op de uitspraak van de woorden.

Leave a reply